AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na 50 metre uzaklıktaki kaba inşaatı yapıldıktan sonra terk edilen yüksek katlı bina, şehrin karizmasını bozuyor. Kentin farklı bölgelerinde cephe yenileme çalışmaları yapan, metruk binaları yıkan Büyükşehir Belediyesi, mülk sahibi tarafından kaba inşaatı yapıldıktan sonra yarım bırakılan Fomara Meydanı Haşim İşcan Caddesi üzerinde, tuğlaları tahriş olup, taşıyıcı kolonlarındaki demirleri çürüyen, aynı zamanda kent estetiğini bozan yapıyla ilgili adım atmaması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Yaklaşık 23 yıldır kaba inşaatı bitirildikten sonra sahipleri tarafından yarım bırakılan binanın Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin gerekli girişimlerde bulunmasını isteyen Bursalılar, tarih ve turizm şehrinin tam ortasındaki kötü görüntünün bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirttiler.

KÖTÜ GÖRÜNTÜYE GİYDİRME YAPILSIN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çağrıda bulunan duyarlı vatandaşlar, “Bu bina yıllardır atıl durumda. Bursa’ya daha çok turist gelmesi için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Haşim İşcan Caddesi’nde şehrin estetiğini bozan binayla ilgili, Kent Meydanı’nda olduğu gibi bir çalışma başlatması gerekiyor. Bina sahipleriyle görüşülüp, kötü görüntüye giydirme yapılarak çirkinlik ortadan kaldırılabilir. Bizler daha çok beton yerine, daha çok estetik, daha çok ağaç ve yeşil görmek istiyoruz” diyerek Aktaş’a çağrıda bulundular.

Editör: Haber Merkezi