Bursa’da ulaşım yatırımlarının planlanması ve geleceğin elektrikli ulaşım araçlarına kadar birçok konunu, İnşaat Mühendisleri Odası’nda masaya yatırıldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da konuk olduğu programda, akademisyenler, kurum yetkilileri ve inşaat mühendisleri şehrin en büyük sorunun ulaşım ve çarpık kentleşme olduğuna dikkat çekti.

Çalıştayda söz alan Bursa Büyükşehir geçmiş dönem Belediye Başkanı Erdem Saker, Bursa’da 18 tane resmi, 5 tane de gayri resmi 23 tane sanayi bölgesi var. Buradan yola çıkarsak Bursa Anadolu’nun göç odağı haline getirildi. Suni şekilde büyütülmeye devam ediyor. Böyle bir manzarayla karşı karşıyayken otomobillerimizi evde bırakmadığımız takdirde trafik sorununu çözemeyeceğiz. İsterseniz kat kat yollar yapın, bu şekilde büyümeyle Bursa’da trafik sorunu çözülmeyecek. Bakın Avrupa’da birçok belediye başkanı bisikletle işine, makamına geliyor. Bizde durum biraz farklı. Alışkanlıklarımızı değiştirmek zorundayız” dedi.

‘T2 KAPASİTEYİ KALDIRAMAYACAK’

Erdem Saker, Bursa’nın raylı sistemle ikiye bölündüğüne dikkat çekti, Kent Meydanı ile Terminal arasında çalışacak olan T2 tramvayının hizmete girmesinin ardından kapasiteyi kaldıramayacağın sözlerine ekledi.

Çalıştaya, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 22. ve 26. Dönem Erzurum Milletvekili, Ulaştırma Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’da konuşmacı olarak katıldı.

Editör: Haber Merkezi