Hastalar için her türlü konforun düşünüldüğü, geçtiğimiz yıl hizmete açılan Bursa Şehir Hastanesi’ndeki  kursiyer çalışanlar, SGK güvencesi olmadan mesai yaptırılan emekçiler, köle muamelesi gördüklerinden dolayı isyan etti. Bavul Haber’e yaşadıkları sıkıntıları aktaran emekçiler, resmi ve haftalık tatil ücreti alamadıklarını, işe girenlerin 9’uncu ayda resmi girişlerinin yapıldığını ifade ettiler. Gözden uzak oldukları için, gönülden de uzak olmalarından dolayı büyük üzüntü yaşayan çalışanlar, kendisi hekim olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in feryatlarını duymasını istediler, riskli işte çalıştırılarak haklarını alamadıklarını kaydettiler.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin

TAŞERON ŞİRKET ZULÜM EDİYOR, YETKİLİLER SEYREDİYOR

İşsiz kalmamak için taşeron şirketin haklarını gasp etmesine göz yummak zorunda kalan gözü yaşlı çalışanlar, yaşadıkları zulmü şöyle anlattılar: “Ülkemizde şehir hastaneleri açıldı fakat çalışanların bir kısmı devlet memuru olmayan hemşire, doktor vs. Diğer eleman ihtiyacını İŞKUR aracılığıyla (iep)işbaşı eğitim programı 3 aylık + ya da (megeip)meslek edindirme kursu ‘5 aylık’ adı altında alıyor. Bu kurs süreleri daha da uzatılabiliyor. Hastanenin şirket bünyesinde bir sürü faaliyet alanları var. Onlardan bazıları, danışma, hasta kayıt, dezenfeksiyon, güvenlik, atık, yemekhane, temizlik, aşıma vb. SGK yok, sadece sağlıktan yararlanabiliyoruz. Çalıştığın gün sayısı kadar ücret alıyorsun. Resmi ve haftalık tatiller kesiliyor. Günlük 89 TL kurs adı altında çalışıyorken, kurstan ayrıldığımız da İŞKUR’un diğer olanaklarından 1 yıl süreyle yararlanamayacağınız söylendiği için bırakmamaya zorluyoruz’. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaşadıklarımızı görmesini, duymasını istiyoruz"diye konuştular.

‘MUSTAFA ESGİN SESİMİZİ DUYMAK MECBURİYETİNDE’

Taşeron şirketin kendilerini köle gibi gördüğünü söyleyen emekçiler, sözlerini şöyle sürdürdüler: “Malum iş yok. Bir sürü genç kendini çaresiz ve mecbur olduğu için katlanıyor. Mesela ilk işe girenlerin Bursa Şehir Hastanesi’nde 9. Ayda SGK girişlerinin yapıldığını söylüyorlar. Şirket istediğine devam ettiriyor, beğenmediğini çıkartıyor. Hiç kimse hak talep edemiyor. Bunu yapan işveren ve devlet mekanizmasını çalıştıran iktidar. Mağdur olan yine vatandaş. Sesini çıkaran işinden oluyor. Susan anlık gelen taleplere iş emirlerine yetişmek için cansiperane çalışıyor, ona rağmen hiçbir garantisi ve yarını olmayan iş için çabalıyor kadro gelir mi umuduyla. Bizler burada çile çekiyor, köle gibi çalıştırılıyor, haklarımızı alamıyoruz. Pandemi sürecinde kötü koşullarda çalışmaya zorlanmamız insan onuruna yakışmıyor, Vicdanı olan herkesi bizim sesimiz olmaya davet ediyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları kendisi doktor olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin duymak mecburiyetinde. Ayrıca Bursa’daki muhalefet partilerinin vekilleri bize yapılan zulme sessiz kalmamalılar. Pandemi sürecinde çalışmak daha riskli olmasına rağmen çalışmak.

Editör: Haber Merkezi