Bavul Haber’in gündeme getirdiği ‘Bursa'da görme engellilere kaldırımda barikat’ başlıklı haberi ses getirdi. Bursa’nın marka semtlerinden birisi olan Ünlü Cadde’sindeki bazı esnafların kaldırıma koyduğu malzeme, masa ve sandalyeler, görme engelliler için ayrılan sarı renkli kabartmaları işgal etmesinden dolayı, özel insanların yaşamını zorlaştırıyordu.

Osmangazi  Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Osmangazi İlçesi’ndeki trafiğe kapalı cadde üzerindeki ticarethane sahiplerini uyardı, sarı çizgi üzerinde bulunan malzemeler, masalar kaldırıldı, engellilerin yolu üzerindeki barikatlar kalktı. Duyarlı bazı esnafların meslektaşlarıyla yaptıkları istişare sonucunda Ünlü Cadde’de yaşanan karmaşa da sona erdi.

‘MÜŞTERİ VELİNİMETİMİZDİR’

İsmini vermek istemeyen bir esnaf, Bursa Valiliği, Osmangazi Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin ticarethane sahipleriyle samimi diyalog kurması gerektiğine dikkat çekerek, “Valilik, kaymakamlık ve belediyeler, devletle vatandaş arasındaki köprü olduklarını biliyorum. Esnafların, herkesi velinimet görmesi için daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hele görme engelliler daha çok saygıyı, hürmeti hak ettiğini düşünüyorum. Burada yola çıkarak, bizlerin daha fazla bilgilendirilmesi için devletimizin farklı kurumlarındaki görevlileri bizleri ziyaret etmeleri gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi