Tarih ve turizm kenti Bursa’ya gelenler, çarşı alışverişine çıkanlar, bu kadar da olmaz denilen manzara karşısında ne yapacağını şaşırıyor. Genellikle insan hareketliliğinin yoğun olduğu bölgeleri seçen ve kendilerini öğrenci olarak tanıtan, sabıkası olduğu öğrenilen kişiler, AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Teyyare Kültür Merkezi, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu, Valilik ve İskender kebapçısı önünde vatandaşlara kartpostal uzatıyor, ardından da yardım amaçlı para istiyorlar.

Vatandaşların iyi niyetini suiistimal ederek dolandırıcılık yapanlarda yaka silkenler, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ve Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ı şehir magandalarına karşı önlem almalarını istiyor.

ESNAFTAN TEPKİ: BURSA’MIZA YAKIŞMIYOR

Yaşananlar karşısında çaresizliğini dile getiren Atatürk Caddesi’ndeki bir esnaf, “Bu sahtekarlar, Bursa’ya gelen yerli turistleri ve Heykel’de gezintiye çıkanların iyi niyetini suiistimal ediyorlar. Geçenlerde Yunus ekipleri bunlara müdahale etti ama yine buralarda durup vatandaşa kartpostal uzatıp biz öğrenciyiz yalanını söyleyerek para istiyorlar. Vermeyenleri taciz ediyorlar. Aynı zamanda İskender kebapçısı ve Teyyare Kültür Merkezi’ne gelen misafirlerin araçlarını yasak olmasına rağmen ikinci sıra park ettirerek değnekçilik yapıp ücret alıyorlar. Bu civarda AK Parti Bursa il yönetici olan bir esnaf arkadaş yaşananları gördüğü halde gerekli yerlere şikayette bulunmuyor, elini taşın altına koymaması bizleri şaşırtıyor. Böyle manzaralar Bursa’mıza yakışmıyor, aynı zamanda çevredeki ticarethane sahipleri birlikte hareket edip bunları burada barındırmaması lazım, valiliğin yanında, en çok turistin geldiği bölgede şehir eşkıyaları insanları dolandırıyor, kimsenin kılı bile kıpırdamıyor” diye tepkisini dile getirdi.

Öte yandan, Mustafakemalpaşa ilçesinde gelip Cumhuriyet Caddesi ve Ulu Cami bahçesinde içinde köpük çıkan oyuncakları vatandaşın yüzüne üfleyenlerin pervasız davranışları devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi