Bursa’nın atlı polisleri, Osmangazi ilçesine bağlı Şehreküstü, Fomara Meydanı ve Fevzi Çakmak Caddesi’nde devriye attı. Bir anda heybetli atları ve polisleri karşılarında gören halk ise telefonlarıyla görüntü ve fotoğraf çekti. İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde 2 sene önce görev yapmaya başlayan atlı polisler, kentte renkli görüntüler oluştururken, polis ve vatandaş arasında samimi diyaloglar ortaya çıkıyor. Atlı polisler, Hüdavendigar, Kültürpark, Botonik Park gibi insan hareketliğinin olduğu alanlarda da görev yapıyorlar.

ATLI POLİSLERİN GÖRÜNTÜLERİNİ MUTLAKA İZLEYİNİZ 

 

27 YIL ÖNCE ANKARA’DA HAYATA GEÇTİ

Hatırlanacağı gibi atlı polisler, ilk olarak 1995 yılında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde 'Atlı Polis Eğitim Merkezi' olarak kurulmuştu. Daha sonraları İzmir, Antalya, Kayseri ve İstanbul'da hayata geçen atlı polis ekipleri, 2 yıl önce de Bursa'da hizmet vermeye başladı.

Fomara Meydanı'ndan Fevzi Çakmak'a doğru ilerleyen atlı polisler,  atın üzerindeki Osmangazi heykeli önünde geçerken  bütünlük oluşturmaları dikkatlerden kaçmadı. 

Editör: Haber Merkezi