Bursa’da, hükümetin salgın tedbirleri kapsamında hayata geçirdiği hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına yeterince uyulmuyor. Ekiplerin de denetimleri yetersiz kalınca bazı mahalleler adeta panayır alanına dönüyor. Havanın da iyi olmasını fırsat bilenler park ve bahçelere akın ediyor. İşi abartan bazı vatandaşlar Osmangazi ilçesindeki parklarda spor yapmayı ihmal etmiyor. İçişleri Bakanlığı genelgelerinde açıkça belirtilmesine rağmen bazı vatandaşlar market alışverişlerine otomobilleriyle gönül rahatlığıyla gidip gelebiliyor.

TEDBİRLERİN ARTMASI GEREKİYOR

Hastalığın daha da yayılmaması için hükümetin hayata geçirdiği yasağı delenlere yeterli denetimin yapılmadığını öne süren vatandaşlar, “Bursa’da yasaklara riayet edilmemesi yönünde bir talimat mı var, bilmiyoruz. Bizler evlerimizde tıkılıp kalırken bazı kendini bilmezler rahatlıkla, sorumsuzca gezip, spor bile yapıyor. Polis ekiplerinin denetimlerinin yetersiz kaldığını düşünüyoruz. Valiliğin yasaklara uyulması noktasında tedbirleri ve denetimleri artırması lazım. Yoksa olan, işyerleri kapanan esnafa oluyor. Yasağın bir anlamı kalmıyor” siteminde bulunuyor.

Öte yandan kamu kurumlarında çalışan görevliler arasında da virüs vakasının arttığı, bu sebeple de denetimlerin yetersiz kaldığı öne sürülüyor.

Editör: Haber Merkezi