AK Parti Hükumeti, görünmez bela ile mücadele edebilmek, işini, aşını kaybedenlere ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kabinenin bakanları maaşlarını bağışlıyor, devletin kurumları bu zor günlerde yurttaşlarına el uzatıyor. Orta ve küçük çaplı ticaret erbabı ise elektrik, doğalgaz, su ve kira borcu olan vatandaşların yardımına koşup, işten çıkarılan, ücretsiz izne ayrılanlara erzak paylaşımında bulunarak, komşuluk bilincini hatırlatıyorlar.

Elektrik, doğalgaz, su, iş ve ev kirasını ödeyemeyen binlerce vatandaş, mağdur durumda.

MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPIYORLAR

Yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen, milyarlık bütçeleri, servetleri olan Bursa’daki iş adamları, kenttin fakir mahallelerinde zor durumda olan halkın feryadını duymamaları hayretle karşılanıyor. orta gelirli Bursalılar, komşularının, farklı semtlerde bulunan insanların mecburi giderlerini karşılamak için seferber olurken, milyon dolarlık ihracat yapan iş insanlarının kapı kapı gezerek, muhtaçların yüzünü güldürmeyi, küçük bir esnafın düşündüğünü akıl etmemeleri, ellerini ceplerine sokmamaları, işini, aşını kaybeden insanlara yardım etmeyi düşünememeleri tepkilere neden oluyor.

KALBİ ADIMLAR

Öte yandan, attıkları samimi adımlar sayesinde Bursa’nın dört bir köşesindeki muhtaçlara ulaşarak toplumun farklı kesimlerinin dikkatini çeken Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Derneği, bazı duyarlı hayırseverlerin verdiği yardımları garibanlara ulaştırarak, örnek davranış sergiliyorlar. Cemaatler ve vakıfları bile kıskandırıyorlar.

Editör: Haber Merkezi