Bilal Kayaaltı

30 senedir aralıksız Bursa’nın saklı güzelliklerini her hafta yaptıkları yürüyüşlerle keşfeden Bursalı iş insanları İlhan Arslan, Yusuf Arslan, Abdullah Baştürk, Ercan Yalımoğulları, Feza Durak, Hasan Köse’den oluşan ekip, 5.137 metre yükseklikte Türkiye’nin çatısı olarak kabul edilen Ağrı Dağı’na 3 günde tırmanarak yeni bir rekora imza attı.

Yakaladıkları deneyimi anlatan grubun üyesi İlhan Arslan, Ağrı Dağı’nın heybetli, gizemli olduğu kadar ürkütücü olduğunu söyledi. Bursa’da 30 yıldır aralıksız yürüyüş yaptıklarını, kadim şehrin saklı güzelliklerini keşfetmeye devam ettiklerini dile getiren Arslan, Ağrı Dağı’na tırmanmayı uzun zamandır planladıklarını ve kış gelmeden gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"ZİRVEYE ULAŞTIĞIMIZDA BİR REKORA DAHA İMZA ATTIK"

Kondisyonu iyi olmayanların Türkiye’nin çatısı kabul edilen Ağrı’ya tırmanmasının zor olacağını hatırlatan Arslan, “Ağrı Dağı, çok dik. Bir o kadarda ürkütücü, 4 bin 900’den sonra karlı zeminle karşılaştık. Yaklaşık 1,5 kilometre kar üzerinde yürüdük. Esen rüzgar insanı uçuracak kadar kuvvetli. Buraya kondisyonu olmayanların çıkması çok zor. Zirveye ulaştığımızda bir rekora daha imza attık. Çünkü, Bursa’nın dağlarını da karış karşı gezen bir ekip olarak Ağrı Dağı’nın en tepesine ulaşmış olduk” dedi.

Editör: Haber Merkezi