Bursa’nın en eski mahallelerinden birisi olan, sağlık turizminin önemli noktalarından Çekirge Mahallesi’ndeki bazı sokakların lambalarının yanmaması, hem mahalle muhtarını hem de mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Muhtar Coşkun Alıntaş, 116 elektrik arıza servisini mahalleliyle birlikte aramalarına rağmen semtteki sokak lambalarındaki enerji sıkıntısının giderilmediğini söyledi.

Alıntaş, UEDAŞ Uludağ Elektrik şirketine vatandaşa yüksek fatura gönderdiği için ‘keseci tüccar’ ifadeleri kullanırken, mahallenin karanlıkta kalmasından dolayı hırsızlık olaylarının yaşanmasından endişe duyduklarını belirtti. UEDAŞ’a ulaşamadığı için sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “TEKNOFEST ile dünya teknoloji şampiyonluğuna oynuyoruz, çağ atladık, aya gideceğiz ama üç gündür sokak lambaları yanmıyor” notunu yazdı. Alıntaş ayrıca, küflenmiş elektrik direklerinin turizm şehri Bursa’ya yakışmadığını belirtti.

Çekirge Muhtarı Coşkun Alıntaş, mahalledeki sokakların karanlık halini fotoğrafladığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

‘UTANÇ ABİDESİ’

“TEKNOFEST ile dünya teknoloji şampiyonluğuna oynuyoruz, Çağ atladık, aya gideceğiz ama üç gündür sokak lambaları yanmadığından evlerimize girmek için anahtarın deliğini bulduramıyoruz. UEDAŞ ULUDAĞ ELEKTRİK adlı keseci tüccarlar, 40-50 kişinin kayıt bırakmasına rağmen para toplamaktan lambaları yakmaya fırsat bulamıyorlar. Yazıklar olsun. Yatırım desen zaten yok. Dünyada kalmayan beton direkler utanç abidesi gibi hala sokaklarda arz-ı endam etmekte, yerine dikilen teneke direkler ondan daha çirkin.(Hamam caddesi-Mustafa Sokak-Keçeci Çıkmazı-Keçeci Sokak-Mehmet Çıkmazı-Küplüce Sokak-Pehlivan Sokak-Doğu Sokak-Dicle Sokak-Fırat Sokak aydınlatma lambaları üç günden beri yanmıyor.”

Editör: Haber Merkezi