Vatandaştan gelen tepkileri değerlendiren İçişleri Bakanlığı, park yasağı ile ilgili adım attı. 81 ilin valilik, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına gönderilen Süleyman Soylu imzalı genelgeye göre, park yasağı kuralı ihlali yapan araçlar, trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği hallerde çekilmeyecek, aracın sahibi geldiğinde otomobil çekiciden indirilecek.

ARAÇ SAHİBİ GELİRSE ÇEKME İŞLEMİ DURUCAK

Tarih ve turizm şehri Bursa’da, otomobilleri çekerken düşüren, yakıt deposunu patlatan, kaportasına zedeleyen Bursa Trafik Vakfı’na ait çekiciler, istedikleri gibi araç çekemeyecek. Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 metre, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 metre. Usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına, kavşak içlerine ve kavşaklara, tünel girişlerine, köprü girişleri ve üzerine, yangın musluklarının bulunduğu yerlere 5 metre mesafenin haricinde bulunan otomobiller artık çekilemeyecek. Bakanlık uyarısında ayrıca, araç çekiciye yüklendiği veya götürüldüğü sırada sürücüsünün gelmesi durumunda trafik idari para cezası karar tutanağı kendisine tebliğ edilecek, varsa yapılan masrafların (UKOME veya İl Trafik Komisyonları tarafından güncel belirlenen tarifeler üzerinden) makbuz karşılığında ödenmesi halinde araç sürücüsüne teslim edilecek.

OTOMOBİLLERİ DÜŞÜRDÜLER, KAPORTALARA ZARAR VERDİLER

Hatırlanacağı gibi Trafik Vakfı’na ait çekiciler, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda milyonluk aracı çektikleri sırada düşürmüşlerdi. Doğanbey Toki’de kaldırılan otomobil, çekicinin halatlar kopunca, yere yuvarlanmış, sahibi mağdur olmuştu. Bursa Trafik Vakfı’nın çekicileri ayrıca, çektikleri araçların kaportalarına büyük zarar veriyor, mal sahiplerini mağdur ediyorlardı.

Editör: Haber Merkezi