Yaptığı çağrı, uyarı ve tespitlerle ezberleri bozan Çekirge Muhtarı Coşkun Alıntaş, bir zamanlar yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Bursa’nın mekanı Hüsnü Güzel’e sahip çıkması için iş insanı ve medya sektörünün öncülerinden Celal Sönmez’e sosyal medya hesabı üzerinden seslendi.

Sönmez’le sahibi olduğu mekanla ilgili defalarca görüştüğünü söyleyen muhtar Alıntaş, ufak dokunuşlarla Hüsnü Güzel’in yeniden eski ihtişamına kavuşturulacağını Sönmez’ iletmesine rağmen hiçbir adımın atılmadığını belirtti. Alıntaş, Bursa’nın yeşil kimliğini yansıtan tarihi mekanın bir an önce restore edilerek vatandaşlar hizmetine sunulmasını istedi.

İşte Çekirge Muhtarı Coşkun Alıntaş’ın Bursalı iş insanı Celal Sönmez’e sosyal medya hesabından yazdığı notlar:

Sayın Celal SÖNMEZ; Mahallemizin en önemli değerlerinden biri olan HÜSN'Ü GÜZELin tapusu sizin olabilir ama mal bizimdir. Bu değeri kimse cebine koyup başka bir yere taşıyamaz.Her yıl firmanız yetkililerini arayıp HÜSNÜ GÜZELin akıbetini sorduğumda ilkbaharda yapılacak sonbaharda yapılacak cevabını aldım,bir türlü hareket olmadı. Buranın yanında MAHFEL’in esamesi okunmaz hilkat garibesi gibi oldu.Buranın hiçbir yerine dokunmadan çok az masrafla doğal halde hizmet vereceğini herkesten daha iyi biliyorsunuz.Lütfen Uludağ yolu tarafından SERVİNAZ otelini de inceleyin bu yolu yılda 1.000.000 un üzerinde yerli yabancı turist kullanıyor ben görüntüden utandığım için Osmangazi belediyesine çöken duvarın önüne reklam panosu koydurttum ama nokta kadar yerini ancak kapatabiliyor.Şehrimizdeki yeşil alanların çok azaldığı bugünlerde burası bulunmaz bir nimet.Bir çok mahallede vatandaşın oturup çay içip çekirdek çıtlatacağı çocuklarını güvenle salıp oynatacağı yerler yok.Siz burasını satın almadan önce tam da bu şekildeydi. SERVİNAZ otelinin bahçesinde burasının bir minyatürü,zamanında burada kalan Nazım HİKMET için bir müze yaptıramaz mısınız. Bizim mücadelemiz HÜSNÜ GÜZELin sadece çay bahçesi. Burasının faaliyete geçmesi mahallemizin esnaflarına da büyük katkı sağlayacaktır.Yaza gireceğimiz bu günlerde yaptıracağınız 15 günlük çalışmayla burası faaliyete geçer,herkesin takdirini ve hayır duasını alırsınız.Saygılarımla.Coşkun ALINTAŞ Çekirge Mahalle Muhtarı.

Editör: Haber Merkezi