15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın genişletilmesiyle ilgili sözünden durmayan, Ulu Cami ve Hanlar Bölgesi’ndeki tarihi aksın kapanması için inat eden Diyanet Bursa Şubesi ve il Müftülüğüne tepkiler devam ediyor. Önceki dönem MHP Osmangazi Meclis üyesi Cemil Aydın, sosyal medya hesabından yıkılan müftülük binasıyla ilgili belgeler ve fotoğraflar paylaştı. Şehrin göbeğine yapılmak istenen ucubeye tepki gösteren ve Bavulhaber'e açıklama yapan  Aydın, kentlilik bilinciyle uzaktan yakından alakası olmayanlar, Bursa’nın tarihine yazık ettiklerini belirtti. Aydın’ın paylaştığı fotoğraflarda yıkılan müftülük binasında daha önce mezarlık oluğu görülüyor.

Cemil Aydın

‘LOKANTAYA KİRAYA VERECEKLER’

Bursa’nın değerlerine sahip çıkılması için herkesi göreve çağıran Cemil Aydın, şunları söyledi: ‘15Temmuz Demokrasi Meydanında müftülüğe ait arazinin daha önceleri hazire (mezarlık) olduğu belgeler ışığında ifade edilmektedir. Müftülüğün Bursa kamuoyunun karşı çıkmasına rağmen "kültür merkezi yapacağım" ısrarının anlamı yoktur. Aynı zamanda; Bugünlerde konuşulan diger bir konu ise yapılacak kültür merkezinin alt katının bir lokanta işletmesine kiraya verileceği iddiasıdır. Maddi ve teknik tüm görüşmelerin yapıldığı iddiası şimdiden şehir efsanesine dönüşmüştür. Eğer bu iddia doğru çıkarsa hepimizin hâline "Vay ki vay."’ Şeklinde ifadelere yer verdi. Aydn,  ayrıca, 'O meydan genişletilmeli, Ulu Cami ve HANLAR bölgesi'nin göz yşı dinmelidir' 

Öte yandan, duyarlı vatandaşlar, Diyanet ve müftülüğün, zekat ve fitre paralarıyla beton ucube yapmasının insan aklıyal alay edilmesi olarak değerlendiriyorlar, milletin iyi niyetle fkir ve fukara verilmesi için teslim ettiği paraların heba edildiğini savunuyorlar.

Müftülük bahçesinden mezarlar

Eğer bu iddia doğru çıkarsa hepimizin hâline 'vay ki vay.'"

Aydın'ın paylaşıma yapılan yorumlardan birinde ise bölge ile ilgili şu bilgiler yer aldı:

"Çocukluğumda mezarlıktan bozma bir yerdi, selvi ağaçları vardı. Yıkılan binanın yerinde, ağaçlardan birinin önünde bıçak bileyicisi biri vardı, Burhan Vatan beylerin babalarının tuğlaları orada sıralanırdı. Daha sonraları Müftülük binası yapıldı, altındaki lokantayı, Bursasporumuzun futbolcularından Bahtiyar, Namı diğer (Deli Bahtiyar) işletmişti bir dönem."

Editör: Haber Merkezi