Emekli ve asgari ücretle çalışanlara yapılan artış, iğneden ipliğe yapılan zamlarla eriyor. Zaten yüksek olan sebze ve meyve fiyatları dudak uçuklatıyor. Vatandaşlar eskiden marketten kilo ile aldıkları sebzeleri artık tane ile almak zorunda kalırken, mutfak masrafına para yetiştiremediklerinden dert yanıyor. Maaşlara yapılan yeni zammın da ay sonunu getirmeye yetmediğini ifade eden halk, özellikle sebze fiyatlarındaki artış karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

“BANKA KREDİSİYLE BATAKLIĞA SÜRÜKLENİYORUZ”

Pazar tezgahlarında satılan domates, yeşil biber, patlıcan ve salatalık fiyatlarına şaşırdıklarını dile getiren vatandaşlar, sebze almakta güçlük çektiklerini, özellikle önceden kiloyla aldıkları salatalık, domates, patlıcanı tane ile aldıklarını ifade ettiler. Fiyatların kontrolden çıkmasına tepki gösteren vatandaşlar, Asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan artış, elektrik, doğalgaz ve özellikle gıda ürünlerine yapılan zamlarla eridi. Mahvolduk evimize sebze meyve alamaz hale geldik. Bireysel kredi çekerek ayakta kalmaya çalışıyoruz ama bataklığa sürükleniyoruz” diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

Öte yandan, marketlerdeki sebze reyonlarında en ucuz 7 lira 40 kuruştan satılan patates dikkat çekerken, domates 19, patlıcan 30,  sivri biber 28 lira 90 kuruş ile en pahalı sebze olarak görüldü.

Editör: Haber Merkezi