Buna karşılık, AK Parti’den istifa ederek parti kuracaklarını açıklayan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun hamleleri, hem Beştepe, hem de kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Politic's araştırmanın sahibi Recep Güven, bugünkü yazısında, siyasetteki çalkalanmayı, ekonomide yaşanan daralmayı, Babacan ve Davutoğlu’nun önümüzdeki günlerde muhtemel hamlelerini ele alan öngörüde bulundu.

Merkez sağ olmak ve gördükleri açığı değerlendirme adına parti kurma aşamasına gelen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir ittifak oluşumlarının önünü açacağını belirten Güven, muhtemel seçimde üçlü ittifakların ortaya çıkacağını, barajın yüzde 50 olması durumunda hiçbir ittifakın bu rakamı aşamayacağını belirtti.

Vatandaşın, yaşanan ekonomik daralmadan doğrudan etkilendiğine de dikkat çeken Güven, erken seçimden, partilerin muhtemel ittifaklarına, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın çıkışına ve AK Parti’de yaşanan kopmalara kadar birçok konuyu gündeme getirdi.

İşte Recep Güven’in 2023’ giderken başlıklı o yazısı:

2023’e giderken

İYİ Parti Gurup Başkan vekili Lütfü Türkkan'ın erken seçim ve AK Partiyle ittifak açıklamaları gündeme, bomba gibi düştü. Konuyla alakalı partisi kendisine sert çıksa da, parti görüşümüz değildir dese de, Türkkan'ın taleplerine Cumhur ittifakı hariç hayır diyecek muhalefet partisi ve partilisi yok.

Parlamenter sisteme dönüş vaadiyle olası bir seçime gitmek AK Parti’yi bir anda yüzde 30'un altına çekebilir, o sebeple Türkkan'ın talep ve destek mesajı iktidar açısından bir hayal ürünü olmaktan öteye geçmez, geçemez.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Açıklanan parametreler her ne kadar aksini gösterse de oluşan ve yaşanan ekonomik daralma kriz algısını meydana getirmiş durumda.

Güven'in yazısının tamamını okumak için lütfen tıklayın: https://bit.ly/2QXwZr5 

Editör: Haber Merkezi