Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizin ‘insanlığın üzerinde en büyük bela’ açıklamasından kısa süre sonra, Diyanet İşleri Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 'Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dini hükmü nedir?' sorusuna verdiği cevapta, “Devlet TOKİ’nin bu uygulamasında başka bir yolla konut alma imkânı tanımadığından, belirtilen niyet ve amaçlar doğrultusunda söz konusu projeden yararlanmak caizdir” diyerek devletin faizli kredi vermesini onaylaması toplumda infial meydana getirdi. Diyanete güvenmediklerini söyleyen yurttaşlar, iktidar ne istiyorsa ona göre fetva veren bir kurum var’ diyerek tepki gösterdiler.

DİYANET’E GÜVENMİYORUZ’

Diyanetin halkın feryadını duymayan bir kurum olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, ‘Diyanet kendi çalıp kendi oynuyor. Halkın sorunlarını, yoksulluğunu görmüyor, duymuyor. Diyanet öncelerde ciddiye alınan bir kurumdu, şimdi kimse güvenmiyor. Özellikle gençlerin güvenini yitiren bir kurum haline geldi. Tamamen menfaat üzerine kurulu bir yer olmuş. Bağımsız değiller, Allah, Peygamber ifadeleri kullansalar da yüz kızartıcı işlere imza atıyorlar’ diye konuştular.

‘BU KURUMA ASLA GÜVENMİYORUM’

Alper Taş isimli vatandaş, ‘Faiz haram olduğunu biliyorum. Cami’ye gidiyoruz, diyanetin görevlisi imam hutbede faiz haram diyor. Kur’an da faiz haram diyor. Allah’ta yüce kitap aracılığı ile böyle söylüyor. Gelin görün ki, Diyanet, bankadan kredi çekilmesine ve faiz ödenecek olmasına fetva verip, kredi çekebilirsiniz diyor. Bu kurum, güvenilirliğini yitirmiştir. İktidarın borazanı olmuştur’ dedi.

‘BİZİM SESİMİZİ DUYMUYORLAR’

Faizin haram olduğunu bilmeyen yok diyen C. Kenan, ‘Diyanet’in bu çıkışı siyasallaştığının göstergesidir. Yazıklar olsun. İşin içinde Toki’nin evleri var, binlerce daire var. Çıkar var. Bazı şeylere göz yumulduğu ortaya çıkıyor. Diyanet, kadının çalışmaması için fetva veriyor ama açlığı, sefilliği görmüyor. 250 lira doğalgaz faturası geldi, asgari ücretle geçiniyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık. Diyanet bizim sesimizi duymuyor’ diye tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi