Milli piyango bileti almak günah mı? Noelle ilgili bir şeyler yapmak, başka dinlere benzemek anlamına geldiği için Müslümanlar için yılbaşı kutlamak kesinlikle yasak olduğunu yaptığı açıklamalarla kamuoyuna duyuran Diyanet’in, asgari ücret, şehirlerin betonlaştırılmasıyla ilgili açıklamalar yapmaktan kaçınması farklı yorumlara sebep oluyor. Bavulhaber’in sorularını yanıtlayan yurttaşlar, Milli piyango ve yılbaşı kutlanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptılar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın siyasallaştığını, ülkede yaşanan birçok sorunu görmezden geldiğini söylediler.

‘MİLYONLUK MAKAM ARAÇLARI VAR’

Diyanet’in insanlara şükretmesiyle ilgili fetvalar yayımladığını belirten Rasim Kaya, ‘Kendilerinin sofrasında kuş sütü eksik olmuyor. Kalkıyorlar bize şükredin diyorlar. Milli piyango haram diyorlar. Yaptıkları tek şey siyasetçilerin hoşuna giden açıklama yapmak. Milyonluk makam araçlarına binenlere söz söyleyemeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ben ciddiye almıyorum’ dedi.

BİLET ALMIYORUM, HARAM’

Ülkede yaşanan onlarca sorun varken Diyanet’in yılbaşı ve milli piyangoya odaklanmasına anlam veremediğini ifade den Ş. E. ‘Diyanet’in siyasi açıklamalar yaptığı belli. Fazla konuşmaya gerek yok.’ Milli piyango almadığını, yılbaşı kutlamadığını aktaran Şeref Kaya, Diyanet’e katılıyorum. Milli piyango haram. Yılbaşı kutlamak günah. Ben 73 yaşındayım artık hiçbir şeyin tadı tuzu kalmadı, mutsuzuz’ açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE’DE BİR SÜRÜ SORUN VAR

Yılbaşı kutladığını, milli piyango almadığını belirten, ismini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise, ‘Diyanet, milli piyangoya haram diyor. Aldıkları maaş banka faizlerinden ödeniyor. Onlar bunu bilmiyorlar mı? Türkiye’de bir sürü sorun var. Demokrasi sorun var, insanlık sorunu var. İnsan hakları sorunu varken. Bu sorunları duymayan Diyanet’i kınıyorum’ şeklinde konuştu.

NOEL NEDİR

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde kutlanan, İsa'nın doğumunun hatırlatıldığı Hristiyan bayramıdır. Christmas da denilen Noel, Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da bilinir. Kutlandığı ülkelerde bayram olarak bilinen Noel, nüfusunun çoğunluğunu Hristiyanların oluşturduğu birçok ülkede resmi tatildir.

Editör: Haber Merkezi