Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Molla Salih, görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurması, Bursa siyasi kulislerini hareketlendirdi. İddiaya göre, Salih’in istifasındaki aktörün, AK Parti Bursa Milletvekili, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala olduğu belirtildi. Ala’nın, Çavuşoğlu’nun Bursa’daki belediyelere kendine yakın bazı isimleri kurumlara faydalı olamaması, kendilerini ön plana çıkarmalarından dolayı rahatsız olduğu ve temizlik operasyonu başlattığı öne sürüldü.

AK Parti Bursa Milletvekili, Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KEYFİ HARCAMA

Şok gelişmenin ardından Efkan Ala’nın Bursa’da yaşanan olumsuzluklara kayıtsız kalmayacağı kaydediliyor. Öte yandan, Yıldırım ilçesinde onlarca sorun varken Ali Molla Salih, kendi projesi olan teyemmüm taşlarını belediyenin bütçesinden yaptırıp, belediye başkanı Oktay Yılmaz’la birlikte kentteki kurum ve kuruluşlara dağıtması tepkilere yol açmıştı. İkili, makamlarına davet ettiği gazetecilere de teyemmüm taşı hediye etmişti.  Teyemmüm taşlarının fiyatlarının Salih’e sorulmasına rağmen cevap alınamamıştı. Keyfi harcama büyük tepki toplamıştı. Bilindiği gibi Ali Molla Salih, Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı olduğu dönemde, AK Parti iktidarını ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gerçekleştirdiği tiyatrolu basın açıklamaları ile eleştirerek gündeme gelmişti.

SIRA MEHMET FİDAN'DA MI?

Bursa’da liyakat operasyonlarının süreceği belirtilirken, sıranın Çavuşoğlu’nun ekibinden olan ve sağlıktan anlamayan, Büyükşehir Belediyesi’nde Sağlık İşleri Daire Başkanı koltuğuna oturtulan Mehmet Fidan’a geleceği konuşuluyor.

POLAT VE HOCAOĞULLARI DA GÖREVDAN ALINDI

Fatih Polat

Servet Hocaoğulları

   

Diğer yandan, Ali Molla Salih’le birlikte başkan yardımcıları Servet Hocaoğulları ve Fatih Polat'ın görevlerine son verildi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, manidar bir ifade kullanarak, "3 çalışma arkadaşımıza da teşekkür ettik" dedi.

İşte Aali Molla Salih'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama: 

Editör: Haber Merkezi