Bursa Fırıncıları Odası'na üye esnafların, Mart ayında 250 gramı 1,50 TL’den satılan ekmeğin, alınan karar neticesinde 1,25’e indirilmesiyle ilgili görüş birliğine uymayan fırıncılar, şehrin farklı bölgelerinde, farklı fiyatlara ekmek satmaya devam ediyor. Nilüfer ve Yıldırım’daki bazı fırınlar ve bakkallar 1 liraya ekmek satarken Osmangazi’de bu rakam 1- 1,5 lira arasında değişince vatandaşın da aklı karışıyor. Ekmekte yine oyun mu oynanıyor sorularını akıllara getiriyor.

HAKSIZ REKABET ORTADAN KALKMALI

Osmangazi’nin birçok semtinde farklı fiyatlardan satılan ekmek, Bursa’nın Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde de geçtiğimiz Mart ayındaki anlaşmayı yok sayan rakamlara satılıyor. Aynı mahallenin sokaklarındaki marketlerde bile halk şaşırtıcı rakamlarla karşılaşıyor. Denetimsizlikten faydalanan esnaf vatandaşı mağdur ederken, bu durum ikilik çıkmasına sebebiyet veriyor. Bazen aynı gram ekmeğin aynı sokakta farklı fiyata bile satıldığı oluyor. Bunun yanında ekmekteki çeşitlilik (tam buğday, sarı buğday, kepekli, köy ekmeği, siyez v.s. gibi) farklı fiyatlanmalara, farklı gramajda ekmeklerin satılmasını da beraberinde getirdi. Birçok kişinin kafasına göre satış yapması aynı zamanda haksız rekabeti de körüklüyor.

CİDDİ DENETİM YAPILMALI

Yaşanan fiyat karmaşasından canı sıkılan Bursalılar, ‘Yediğimiz bir ekmek var, kalitesiyle oynandığından şüpheleniyoruz’ diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. “Acaba” demeden gönül rahatlığı ile ekmek almak istiyoruz. Ekmeğin gramajı, unun kalitesi, temiz ve hijyen şartları sağlanmalı. Herkes işini gereği gibi yerine getirmesini istiyorlar. Fırınların iyi denetlenmediğinden yakınan yurttaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıtanın, Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin ekmek fırınlarında, marketlerde denetim yapılması gerektiğine dikkat çekerlerken, fiyat karmaşasına da son verilmesini istiyorlar.

Bavulhaber

Editör: Haber Merkezi