DEVA Partisi Bursa il teşkilatında il başkanı Serkan Özgöz’ün siyaseti bilmemesi ve muhalefet refleksi gösterememesinden dolayı yaşanan çatlak görevden almalarla sonuçlandı. Özgöz’den memnun olmadıklarını ortak dilekçeye imza atarak belirten Bursa kurucu üyeler Burak Yalım , Yağmur Barmanbay Koç ve Serdar Gören'in hem kurucu üyelikleri hem de İl yönetim kurulu üyelikleri iptal edilerek partiden uzaklaştırıldılar. Bursa Kadın Politikaları Başkanı Belgin Gök ve Eğitim Politikaları Başkanı Metin Kartal, il yönetim kurulu kararıyla görevlerinden alındığı öğrenildi.

BABACAN’A TEK ADAM SUÇLAMASI

Genel Başkan Ali Babacan’ın yaşanan gelişmeler sonucunda Bursa koordinatörü Merve Mollamehmetoğlu’nu Bursa’ya gönderdiği ortaya çıktı. Mollamehmetoğlu’nun Özgöz’ü yetersiz bulan yöneticilerle görüşüp raporunu Ankara’ya ulaştırdıktan sonra görevden almaların yaşandığı kaydediliyor. Görevden alınan yöneticiler, demokrasi çarklarının DEVA Partisi’nde işletilmediğine şahit olduklarını ifade ettiler. AK Parti’ye tek adam suçlaması yapan Ali Babacan’ın il başkanının yetersiz olduğunu açıkça ifade eden yöneticiler, “Bizler, Bursa’da muhalefet becerisi gösteremeyen, siyaseti bilmeyen, iktidar partisi belediyelerinin Bursa’daki skandallarına karşı tek bir sözü olmayan Serkan Özgöz’ün görevden alınmasını istedik. Bunu da demokratik kurallar içinde yaptık. Takdir edilmemiz gerekirken, küçük olsun benim olsun mantığı ile karşılaştık. Babacan kusura bakmasın, Erdoğan’a tek adam suçlaması yapıyor ama, Cumhurbaşkanına rahmet okutacak skandallara imza atmaktan da geri durmuyor’ şeklinde konuştular.

Partiden yapılan açıklamada, görevden almaların genel merkezin tasarrufu olduğu kaydedildi. Daha önce AK Parti Bursa teşkilatlarında siyaset yapan  Hamza Türk, Deva Partisi Bursa kurucuları arasında yer almış. Serkan Özgöz'ün anlaşılmaz tavırları ve partinin kuruluş amacından sapmasından  dolayı  istifa etmişti. 

Deva Partisi Bursa’da daha önce de çok sayıda il yöneticisi Serkan Özgöz’ü muhalefet becerisi gösteremediği için partiden istifa etmişlerdi.

Editör: Haber Merkezi