Başta yem olmak üzere girdi fiyatlarının artması nedeniyle besicilikte ve süt üretiminde sıkıntı giderek büyüyor, üreticiler ahırlardaki süt ineklerini kesime göndermek zorunda kalıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı, süt üreticisine ve hayvancılık yapanların desteklenmesi gerektiğini yazdı.

ÇİFTÇİYE GÜMRE DESTEĞİ

Bakanlığı döneminde süt üreticilerine verdiği desteklerle hayvancılık üretiminde de artış sağlayan Faruk Çelik, bereketli hasat yapılabilmesi için çiftçilere gübre desteği verilmesine işaret etti. İsim vermeden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu. Bilindiği gibi gübre fiyatlarında yaşanan baş döndürücü artış yüzünden, birçok çiftçi ne yapacağını şaşırmış durumda.

“ÇİFTÇİMİZ İÇİN BAHAR GÜZEL OLACAK”

İşte Bakan Çelik’in o paylaşımı:

“Süt olmadan et olmaz! Süt üreticimizi destekleyelim süt hayvanları kesilmesin. Bereketli hasat için gübre konusunda da çiftçimize destek olalım. Toprak gübrelensin bereketlensin, bahar buzağılarla şenlensin. Bugün destekleyelim, İnşallah çiftçimiz için bahar güzel olacak.”

Editör: Haber Merkezi