Bilal Kayaaltı

Orman ve Su İşleri Bakan koltuğunda oturduğu dönemde Bursa’ya vefa borcu olduğunu Uludağ’da yapılan “Dört Mevsim Uludağ Çalıştayında” dile getiren eski bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “geçerken uğradığım” dediği Bursa Ulu Cami’de vakit namazı kıldı. Paylaşıma dünyada 5’nci makam kabul edilen mabedin mihrap ve minberinin önünde çekilen fotoğrafını da ekledi.

“UFKUMU AÇTI”

Eski Bakan Veysel Hoca, Ulu Cami’nin içinde çekilen fotoğrafının altına şunları yazdı: “İTÜ İnşaat Fakültesi talebesiyken staj için geldiğim Bursa’da Ulu Camii ufkumu açmış ve namaza başlamama vesile olmuştu elhamdülillah. Bursa’dan geçerken vakit namazını da aynı hissiyatla eda etme fırsatını buldum” şeklinde ifadeler kullandı.

BURSASPOR AFYON’DA KAMP YAPIYOR

Hatırlanacağı gibi 2018 yılının 5-6 Ocak tarihleri arasında Uludağ’da “Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı” yapılmıştı. Zirvede gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Bakan Veysel Eroğlu, Uludağ’ın bir yıldan az bir süre içinde yılın 12 ayı turizme kazandırılacağını söylemişti. Dönemin Başkan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, Uludağ’la ilgili kısa sürede atacakları adımlar sayesinde zirvenin kamp ve turizm merkezine dönüşeceğinin müjdesini vermişti. Ancak aradan 5 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen Uludağ’la ilgili tek bir adım atılmadı, zirvedeki oteller hala kış sezonunda hizmet verirken, senenin 9 ayı kapılarına kilit vurmaya devam ediyor. Yaşanan olumsuzluklardan dolayı Bursa’nın takımı Bursaspor, yeni sezon hazırlık kampını geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yılda Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi.

Veysel Eroğlu, çalıştayda dikkat çeken bir başka ifadesinde, öğrencilik yıllarının bir bölümünü Bursa’da geçirmesinden dolayı “Bursa’ya vefa borcu” olduğunu söylemişti.

HAKAN ÇAVUŞIĞLU’NUN YANINDA GEZEN MEHMET FİDAN YOLSUZLUKTAN GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun 2018 genel seçimleri kampanyası sırasında yakın ekibinden olan Mehmet Fidan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı yapılmıştı. Fidan, geçtiğimiz aylarda yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış, teftiş kurulunun yaptığı tespitler sonucunda mezarlıklarda 1,5 milyonluk yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkmış ve Mehmet Fidan, 500 bin lira para cezasıyla cezalandırılmıştı.

Editör: Haber Merkezi