İsmail Ersan'ın özel haberi

Pandemide esnafa verilen kredi faizlerin yükselmesiyle ticaret yapanlar ne yapacağını şaşırdı. Yalova’da esnaflık yapan bir vatandaş, faize nasıl bulaştırıldığını anlattı. Krediyi zor günler geçirdiği için çektiğini anlatan ve isminin açıklanmasını istemeyen çaresiz yurttaş, iktidarın sokaktaki feryadı duymadığını belirtti. Faiz belasıyla insanlar mağdur edildiğini söyleyerek, “ Zor günlerde kira ve sigorta primlerini ödemem adına kredi çektim. İlk taksidini ödedim bir sıkıntı olmadı. İlk taksitin tutarı 5 bin 71 lira 98 kuruştu. Onu 5 bin 75 lira ödeyerek kapattım. Ancak ikinci taksiti ödemeye gidince şoke oldum. 5 bin 44 lira 48 kuruş ödemem gerekirken 5 bin 986 lira ödedim. Yani 941 lira faiz ödedim. Yazık günah esnaf olarak, adalet ve kalkınma sloganı atan hükümet tarafından aldatıldım” diye konuştu.

KÜÇÜK ESNAFTAN FAİZ ALANLAR, BÜYÜK FİRMALARIN FAİZ BORCUNU SİLİYOR

Hükümete sitem eden esnaf sözlerini şöyle sürdürdü: “Maliye Bakanlığı’nın herkesin anasına küfreden inşaat sahibinin 422 milyon liralık vergi borcunu sildi. Biz küçük esnaftan neden faiz alıyor. Hükümet unutmamalı ki küçük esnafın oyu ile o koltukta oturuyor. Yeter artık milleti kandırmayın. Esnafa bu kadar faiz uygulayacağız denilseydi ben şahsen kredi çekmezdim. Haram zıkkım olsun” diyerek tepki gösterdi.

Faiz belasıyla mağdur edilen esnaf, ödeme yaptığı makbuzları da paylaşarak herkesin yaşanan süreçten ibret alması gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi