Rıfat Bakan’ın sahibi olduğu Uludağ Hukuk Bürosu törenle hizmete girdi. Açılışa, AK Parti hükümetlerinin kabinelerinde çeşitli bakanlık görevlerinde bulunan Faruk Çelik, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Başkan Vekili Süleyman Çelik,  Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, bazı siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve avukatlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği yeni anayasaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Faruk Çelik, yeni sisteme geçilmesine rağmen arızalar yaşandığını, sistemin oturmadığına dikkat çekti.

‘MUTLU VE HUZURLU BİR ÜLKE OLUŞTURMALIYIZ’

Mantıklı ve sağlıklı bakış açısı sergileyerek hukuk noktasında yeni adımlar atılması gerektiğini söyleyen Faruk Çelik, şöyle konuştu: “İşletmelere iki açıdan bakmak gerekiyor. Biri, ailenin istihdamı açısından işletmeler çok önem arz ediyor. Belki basit gördüğümüz bir ailenin ekonomik sıkıntılarının giderilmesi aslında hepimizin hedefi olmalı. Yaşamın hedefi olmalı, herkes herkesin derdiyle dertlenmeli ki ebedi hayatı kurtaralım. İkincisi, burası hukuk bürosu, ilk insandan bu güne hukukla ilgili hep değerlendirmeler, tartışmalar olmuştur. Habil ile Kabil’in arasında geçen hadise nasıl bir hukuk olayıysa, bugün gerek ülkeler arasında, gerek bireyler arasında yaşanan on binlerce, milyonlarca olayın tamamı bu büroların işidir. İnsanlık, tarih boyunca şu mücadele içinde olmuştur; Nasıl mutlu huzurlu bir ev, nasıl mutlu bir birey ve nasıl mutlu huzurlu bir ülke ve dünya oluşturabiliriz derdinde. Eğer mantıklı ve sağlıklı bakış sergilersek, bilelim ki, mutlu devletlerin, mutlu ülkelerin, mutlu insanların ve ailelerin olması ancak adaletin tesisi ile mümkündür. Bir sistemin altında adalet varsa, bilin ki huzur sizi bekliyor demektir. Bir sistemin altında adalet yoksa orada toplumsal huzursuzluklar sizi bekliyor demektir” şeklinde ifadeler kullandı.

HUKUK SİSTEMİ ADALET ÜZERİNE BİNA EDİLMELİ

Türkiye’de inişli çıkışlı dönemler yaşandığına değinen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü, “Dünyayı bırakalım kendi ülkemize bakalım, kendi ülkemizde birçok inişli çıkışlı süreçler yaşanmıştır. Ağırlıklı olarak darbe dönemlerinin hukukuyla ülke idare edilmiş. Yani bir zümreye ait hukuk sistemiyle Türkiye yönetilmiştir. Ve neticesinde çok acılar, sıkıntılar yaşanmıştır. O hukuksuzlukların izanesi içinde çok ciddi mücadeleler yapılmıştır, bu işin birinci yönü. İkinci yönü ise, sistem hukuk sistemi olsun, adalet üzerine bina edilsin diye sistemler kurulur. O sistemin kurucuları maalesef adaletsizlik üzerine sistem kurdular” dedi.

‘YENİ SİSTEMDE ARIZALAR VAR’

Çelik sözlerinin devamında şunları söyledi,” Şimdi yeni bir sisteme geçtik. Türkiye’de bu sistemi tam oturdu mu oturmadı. Oturmadığı için de sıkıntılar yaşanıyor, problemler var. Yani biz ne zümreye dönük, ne şahsa dönük, ne de kişiye dönük bir sistem kurma lüksüne sahip değiliz. İşte bugün tartışılan, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden bir anayasa teklifinin yapılmasının altında yatan neden bu. Evet, yeni bir sisteme geçtik ama bu sistemin sağlıklı olması için adaletli bir anayasa temeline ihtiyaç var. O adaletli anayasa temeli oluşmazsa hukuk bürolarının işi bitmez, Biz hukuk bürolarının işinin artmasını isteriz ama toplumsal huzursuzlukların azalmasını istiyoruz. Her şeye rağmen inşallah Türkiye’de aklı selim hakim olacak ve gerçekten milletin ihtiyaçlarına cevap verecek bir anayasanın yapılmasına hukuk bürolarının da katkı sunacağına inanıyorum. Bu birikimlerin Ankara’ya, siyasi partilere, meclise taşınacağına inanıyorum. İnşallah milletin yaptığı anayasada, doya doya, huzur içinde, hak ve hukuk ihlallerinin olmadığı hayatlar yaşayacağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi