Bursa’da makamlarını, bulundukları konumları bırakmak istemeyen bazı siyasetçiler, Faruk Çelik’i karalamaya yönelik bir dizi plan içinde oldukları iddia edildi. AK Parti Bursa teşkilatlarında görevde bulunan birçok yöneticinin, Ankara’da Bursa’yla ilgili lobi yapabilecek, yarım kalan projeleri hayata geçirebilecek figürün Çelik olduğu yönünde görüş bildirmesi, özellikle AK Parti Bursa Milletvekili  Hakan Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı rahatsız ettiği belirtiliyor.

Son olarak Faruk Çelik’in muhtemel kabine değişikliğinde ismi İçişleri Bakanı olarak kulislerde konuşulması, Bursa ağabeyi rolüne bürünenlerin iştahını kaçırdığı kaydediliyor. Çelik’in AK Parti Genel Merkezi’nin daveti üzerine farklı şehirlerde teşkilat toplantılarında konuşmalar yapması, geçtiğimiz hafta Nevşehir ve Niğde İl Başkanlıklarına düzenlediği ‘Türkiye Yüzyılı Eğitim’ programlarında aktif rol alması Bursa siyasetinin önemli gündem maddeleri arasında yer almaya başladı. 

TELAŞ İÇİNDELER

AK Parti Bursa İl yönetimindeki bazı isimler, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun Faruk Çelik’le açılış ve farklı programlarda saygıda kusur etmemelerinin, tamamen politik teamüllerin gereği olduğunu, iki ismin Çelik’in varlığından bile rahatsızlık duydukları, bunu da kapalı kapılar ardında belli ettikleri iddiası ortalıkta dolaşıyor. Yanı sıra, Çelik’i itibarsızlaştırmak isteyenlerin bazı kalemlere tetikçilik yaptırmaları da, nasıl bir telaş içinde olduklarını ortaya koyuyor.

Editör: Haber Merkezi