Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balkanlar’ın istikrarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bursa’daki hayırsever iş insanlarının Bulgaristan’ın Mestanlı, Kırcaali, Kubrat şehirlerinde yaptırılan cami minareleri, ibadethane yenilemesi, Müslüman Türklerin eğitim göreceği kültür merkezleri, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin öncülüğünde hizmete açıldı. Ziyaretleri kapsamında Bursa heyetini ağırlayan Filibe Bölge Müftüsü Taner Veli, Bulgaristan Türklerinin her zaman yanında olan Bursa’daki hayırseverlere teşekkür etti.

“OSMANLI KİLİSE YIKMADI”

Yaptıkları faaliyetlerden bahseden Filibe Bölge Müftüsü Taner Veli, “Filibe’de gençlerin Kuran eğitimine öne veriyoruz. Öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Bu topraklarda kimliğimizi, dinimizi, örf ve adetlerimizi unutmamak zorundayız. Unutturmamak için de faaliyetlerimiz artarak sürüyor” diyerek Osmanlı’nın her din mensubuna, onların ibadethanelerine karşı hoşgörülü olduğunu hatırlatarak, “Ecdadımız, bu coğrafyada hiçbir kiliseyi yıkmadı, yok etmedi. Geldiğimiz noktada bizim camilerimizi, Osmanlı’nın eserlerini haritadan silen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bulgaristan böyle bir zulme, yok edilişe şahit oldu. Dolayısıyla bu topraklar bizim atamızın mekanı, sahip çıkmak, eserlerimizi ayağa kaldırmak, İslam’ı daha iyi tanımak, yaşamak ve yaşatmak için mücadele ediyoruz. Bu heyecanımız kıyamete kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

“HİZMETLERİNİZİ ASLA UNUTMUYORUZ”

Filibe’de 10 yıl önce yaşanan sel felaketinde Bursa’daki hayırseverlerin yardımlarını unutmadıklarını dile getiren Müftü Taner Veli, “ O dönem çok büyük bir felaket yaşadık. Yanımızdaki, dibimizdeki Bulgar hükümeti bizim acımızı, feryadımızı duymadı ama dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çok uzaklardan yardıma koştu. Bursalı hayırseverlerden toplanan yardımlar, insani malzemelerin bizlere ulaşmasında öncü oldu. Allah kendisinden, yardım edenlerden razı olsun, başkanımızın hizmetlerini asla unutmuyoruz” dedi.

ALTEPE: BURALAR BİZİM EVİMİZ

Türkiye'nin Balkanlar’a verdiği öneme dikkat çeken önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Buralar bizim parçamız, Osmanlı’nın mekanı, dedelerimizin mirası. Balkanlar’a sahip çıkıyoruz. Çünkü buralarda bizim kardeşlerimiz yaşıyor, buralar bizim evimiz. Bursa’daki yardımsever iş insanlarının katkılarıyla ecdadın eserlerini gün yüzüne çıkarmaya, camilerimizin sayısını arttırmaya, kimliğimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Balkan coğrafyasını, “Tek başına, öksüz ve yalnız bırakamayız” sözünden yola çıkarak, Bulgaristan’da da, hayırseverler aracılığı ile hizmete devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi