Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde bulunan 600 yıllık geçmişe sahip Daya Hatun Cami önüne Bursa Ticaret Borsa'nın idari bina inşaatına tepkiler devam ediyor. Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Yıldırım İlçe Başkanı Mehmet Fatih Arat ve teşkilat mensupları, Hanlar Bölgesi'nin etrafını açmak için çalışma başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Daya Hatun camine hançer gibi saplanan borsanın idari bina inşaatına sessiz kalmasına anlam veremediklerini dile getirdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı da göreve davet eden Yıldız, tarihi kazanımlarının bu şekilde heba edilmemesi gerektiğini, yapılan yanlıştan dönülmesini istedi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Bursa’daki muhalefet partilerini ve sivil toplum kuruluşlarını Daya Hatun cami önüne yapılan beton ucubeye tepki koymaya davet eden Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, “Gerekçesi ne olursa olsun bu kötü yapılaşma hatasından biran önce dönülmesi gerekiyor. Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, inşaatın yapımını üstlenen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan protokolden vazgeçmeliler. Hanlar Bölgesi’yle ilgili çalışma başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ecdadın eserinin önünün kapatılmasına göz yumamaz, duyarsız kalamaz. Bu bina buraya uzaydan gelmedi, iktidar belediyeleri bu sorunu acilen çözmeli, tarihi dokuya verilen zarar ortadan kaldırılmalı. Bursalıların aklıyla alay edilmemeli. Bizim tek derdimiz var, Bursa’ya sahip çıkmak. Ecdadın kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yok’ şeklinde ifadeler kullanan Yıldız, Daya Hatun’un sırtına saplanan hançerle ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u da bilgilendireceklerini, geri adım atılmadığı takdirde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

'TARİHİ MİRASA HANÇER SAPLANDI'

90 yıldır Tayakadın Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen mahalle sakini Nihat Altılar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a seslenerek, 'Hanlar Bölgesi'nin etrafını açmak için çalışma başlatıyorsun. Ticaret Borsası idari bina inşaatı Daya Hatun annemizin mirasına hançer saplamış durumda susuyorsun. Böyle şey olmaz' diyerek tepkisini dile getirdi. Yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi