Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısında konuşan ekonomist Can Fuat Gürlesel, enflasyondaki artışın devam edeceği söyledi.

Asgari ücrete Aralık’ta yapılacak olan artışın işverenlerin üzerindeki girdi yükünü artıracağı konuşulurken, enflasyonu da olumsuz yönde etkileyeceği kaydediliyor. Ekonomist Can Fuat Gürlesel, Türkiye’de 2022’de yaşanan ekonomik krizin 2023 yılında da hissedilmeye devam edeceğine dikkat çekti. Gürlesel ayrıca, Körfez ülkelerinden Türkiye’ye milyar dolarları bulan döviz girişine dikkat çekerek, ihracattaki büyümenin devam edeceğini belirtti.

"KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN MİLYAR DOLAR DÖVİZ GİRİŞİ VAR"

Dünyanın 2023’te yüksek faizle karşılaşacağını dile getiren Can Fuat Gürlesel, “2022’de yaşanan ekonomik krizin etkilerini 2023’te daha fazla göreceğiz. Dünya önümüzdeki senenin Mart ayında yüksek faizle karşılaşacak. Enflasyon 2023’te daha da artacak. Yeni yılın bir ve ikinci çeyreğinde ekonomide küçülmeler olacak. İhracatımızda yüzde 5’lik büyüme öngörüyoruz. Bu yönde iç piyasada canlılık yaşanacak. Asgari ücretteki artıştan dolayı enflasyondaki artış kaçınılmaz” diyen Gürlesel, Körfez ülkelerinden Türkiye’ye ciddi miktarda ve milyar dolarları bulan döviz girişi olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi