Yaklaşık 10 yıldır yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı ayakları şişen Osmangazi ilçesine bağlı Gazcılar Caddesi’nde ikamet eden Feridun Türük, Bursa’daki hastanelerden randevu alamadığını, zaman zaman sağlık kurumlarının acil servislerine gitse de kendisiyle ilgilenilmediğini söyledi.

 

Çorap ve ayakkabı giyemez duruma geldiğini belirten Türük, kendisine doktorların hap yazıp gönderdiklerini belirterek, “Bursa’yı yönetenlere sesleniyorum, bana yardımcı olsunlar, verilen ilaçlar fayda etmiyor, benim uzun süreli tedaviye ihtiyacım var. Özel hastaneye gidecek ekonomik gücüm yok, acınacak durumdayım. Hani Türkiye'de kimse horlanmayacak, kapılar yüzümüze kapanmayacaktı?  Yürümekte zorluk çekiyorum. Son çare ayaklarıma sülük taktım, denize düştüm, yılana sarıldım. Sağlık İl Müdürü Fevzi Yavuz Yılmaz’a çağrıda bulunuyorum, benimle ilgilenmesini istiyorum” diye konuştu.

“AMCAN, DAYIN YOKSA SANA HASTANEDE BAKMAZLAR”

Daha önce Şevket Yılmaz Hastanesi’nde tedavi olduğunu hatırlatan Feridun Türük, 4 sene önce Şevket Yılmaz ve Çekirge’deki İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tedavi gördüm, yıllardır ayaklarımda inmeyen şişlikler bu hastanelerde uzun süreli tedavinin ardından sağlığıma kavuşmuştum. Beni burada tedavi eden bir doktor, “artık bizimle işin bitti, senin kalp ve damar cerrahisine gitmek gerekiyor. Ayrıca, tedavi olacaksan arkanda amcan, dayın, etkili, yetkili bir kişi yolsun, yoksa sana bakmazlar, tedavi olamazsın, çok beklersin” dediğini de hiç unutmuyorum” diyerek yaşadığı talihsiz süreci anlattı.

Editör: Haber Merkezi