Ekonomik krizin etkilediği Bursa, son yılların en pahalı Ramazan Bayramını karşıladı. Çarşı pazar kalabalığı esnafa satış olarak yansımadı. Vatandaş ürünlerin pahalı olmasından yakınırken, esnaf da satış yapamamaktan şikayet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "fiyatları düşüreceğiz" açıklamalarına rağmen, iğneden ipleğe zam gelmeye devam ediyor. 

“ÇARŞIDAN ELİ BOŞ DÖNDÜYORUZ”

Zam sağanağı yüzünden bayram alışverişi yapamaz duruma gelen halk, her geçen gün çarşıdan eve dönerken ellerindeki poşet sayılarının azaldığını belirterek, “Çarşıdan evimize eli boş dönüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 ay önce fiyatları düşüreceklerini söylemişti. Ancak zam sağanağı devam ediyor” diyerek tepki gösterdiler. 

KIYAFETLER YÜZDE 200 ZAMLI

Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşların alışveriş yapamadığını, etikeletlere bakmakla yetindiklerini  belirten ticarethane sahipleri, “Fiyatlar yüksek olunca vatandaş tezgâha yaklaşmak istemiyor. Geçtiğimiz yıl en ucuz bayram şekeri 20 liraydı. Bu sene 40 TL, akıl alır gibi değil. Kalabalık var ama alışveriş yok. Bayramlık kıyafetler yüzde 200 oranında zam gördü, insanlar çocuklarına bile pantolon- gömlek alamıyor. Pandemi öncesi işleri mumla arıyoruz” şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi