Belge zorunluluğu ile iş kazalarının azaldığını ve iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli ve belgeli işgücünün çalışma hayatına kazandırıldığına dikkat çeken Türkan Polat, Bursa’nın sanatkarlar şehri olduğunu pratik eğitimler verilerek, kaybolmaya yüz tutan mesleklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

Meslek Yeterlilik Belgesi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Türkan Polat, şöyle konuştu: ‘2006 yılında M.Y.K, TBMM’deki komisyonlarda değerlendirildi ve sonuçlandı. Bu kanun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar yerine getirilerek yönetim kurulu üyeleri seçildi. 20112’de kanunda yapılan bazı değişiklikler 2015 yılında ise tehlikeli işlerde çalışanların ‘mesleki yeterlilik belgesi’ alması zorunlu hale getirildi. Sıvan ve belgelendirmeyle ilgili bizlerde çalışmalarımıza hız verdik. Meslek sahibi olacaklara pratik eğitimler vermek suretiyle belgeler verilecek. Aynı zamanda da unutulmaya yüz tutmuş meslekler gün yüzüne çıkacak’ dedi.

‘AĞIR İŞÇİLER İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR’

26 meslek ile birlikte bugüne kadar belge zorunluluğu getirilmiş meslek sayısının 143’e yükseltildiğini belirten Türkan Polat Sürücü Kursu Genel Müdürü Polat, “Aralarında Taşlama Tezgah İşçisi, Haddeci, İplik Operatörü, Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon Elemanı, Deri İşlenti Operatörü, Liman Forklift Operatörü, Yüksek Gerilim Montaj ve Teçhizat Test Elamanının da olduğu mesleklerde belgesiz işçi çalıştıran iş yerlerinde, işveren veya işveren vekiline tebliğ yayın tarihinden bir yıl sonra para cezası uygulanacaktır. Bu bakımdan işverenlerimizin ve işçilerimizin bu konuda duyarlı olması gereklidir” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi