Dünyayı etkisi altına alan görünmez bela corona, ülke ekonomilerini adeta diz çöktürdü. Avrupa’nın ardından Türkiye’ye sıçrayan virüs nedeniyle yüzbinlerce vatandaş işsiz kalırken, işyerleri kepenk kapatmak zorunda kaldı. Yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan, sağlı sollu el sanatları atölyeleri ve ticarethanelerinin bulunduğu çarşılı Irgandı Köprüsü virüsten dolayı sessizliğe büründü. Bursa’nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerini bir birine bağlayan, içinde 31 dükkanın bulunduğu tarihi köprüdeki el sanatları atölyeleri ve işyerleri kapılarını kapatmak zorunda kaldılar.

‘MÜŞTERİ GELMİYOR’

Yolu Irgandı’ya düşen Bursalılar, tarihi köprünün ıssızlığı karşısında hüzünlendiklerini belirterek, ‘Virüsten dolayı Irgandı’ya kimse gelmez oldu. İşyerleri, atölyeler müşteri gelmediği ve sosyal mesafeden dolayı kapılarına kilit vurdular. İnşallah bayram sonrasındaki normalleşmeyle sanat atölyeleri, ticarethaneler tekrar açılarak Irgandı Köprüsü o eski neşesine kavuşur’ temennisinde bulundular.

2004 YILINDA RESTORE EDİLDİ

Irgandı Köprüsü, 18.yy‘da bir sel baskınında kısmen yıkılmış, 1854 yılında meydana gelen büyük Bursa Depremi‘nde çok ağır hasar görmüş ancak yeniden inşa edilmişti. Ardından Kurtuluş savaşı yıllarında bölgeyi terk eden Yunanlılar bombalamışlar Irgandı’yı. Yeniden tahrip olan köprü, 2004 yılına kadar çeşitli restorasyon çalışmaları geçirdikten sonra bugünkü halini almıştır.

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

Editör: Haber Merkezi