Hanlar Bölgesi etrafını açmak için 3 kamu binasını yıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesinde 6 asırlık geçmişe sahip olan Çelebi Sultan Mehmed'in süt annesi Daye Hatun tarafından yaptırılan Daya Hatun Cami’nin tam önünde inşaat çalışması devam eden Ticaret Borsası idari binasına sessiz kalması kafalarda soru işaretleri uyandırırken, Büyükşehir Belediyesi’ne kaçak binalarla mücadele de kullandığı İHA’sı Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne layık görülmesi şaşkınlıkla karşılandı. Jüride bulunan profesörlerin Büyükşehir’i hangi kriterlere göre ödüle layık gördüğü tartışmaları da beraberinde getirdi.

ÖZER MATLI İNŞAATA KARŞI ÇIKTIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Öte yandan, Bursa Ticaret Borsa Başkanı Özer Matlı, tarihin önünü kapatacağı gerekçesiyle idari bina inşaatına karşı çıktığını, ancak ne Bursa Büyükşehir eski ve yeni belediye başkanlarını, nede Mustafa Dündar’ı ikna edemediğini söylemişti.

JÜRİ TARİHİN KATLEDİLDİĞİNİ BİLMİYOR MU?

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından başarılı sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek ve diğer üyeler ile paylaşılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 11’inci düzenlenen Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda dereceye giren belediyeler Suat Taner Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Törene, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile üye belediyelerin başkan ve yöneticileri katıldı. Üye 35 Belediyeden 102 projenin katıldığı, Sosyal Sorumluluk, Sağlıklı Şehir Planlaması, Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Çevre olmak üzere 4 farklı kategorideki yarışmanın jüri Başkanlığı Prof. Dr. Ruşen Keleş yaptı. Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten ve Murat Ar’dan oluşan jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmede 9 belediyenin başvurusu kategori ödülüne, 14 belediyenin başvurusu ise jüri özel ödülünün sahipleri olacaklar. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması ise Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri ödül ödülüne layık görüldü. Şimdi Bursa kamuoyu soruyor, Büyükşehir Belediyesi’ne kaçak yapı tespit uygulaması hangi kriterlere göre ödül aldı? Jüri, 6 asırlık Daya Hatun cami önünü tamamen kapatan Bursa Ticaret Borsası idari bina inşaatını araştırmadı mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a kaçak yapılarla mücadele ödülü verildi.

Editör: Haber Merkezi