Bilal Kayaaltı/ Kapıkule 

Bulgaristan’a geçmek isteyen bir yolcu otobüsünde yapılan aramada kaçak Suriyeliler yakalanınca sınır kapısında uzun kuyruklar oluştu. Kapıkule’den kısa sürede kontrolleri bitenler, Bulgar polisinin keyfi uygulamasından dolayı saatlerce kapıda beklemek zorunda kaldı. Yıllardır az sayıda gişeyle hizmet veren Bulgar polisi, kaçakları bahane etti. Türkiye’den ülkelerine geçmek isteyenlere her seferinde bekleterek psikolojik zulüm yapmaya devam ediyor.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NA SESLENDİLER

Yaşadıkları mağduriyetten dolayı tepkilerini dile getiren Türk vatandaşları, Her seferinde Bulgar kapısında bekletiliyoruz. Şimdide Suriyeli kaçaklar bahane edildi, otobüs, minibüs ve otomobillerde bekleyenlerin pasaportlarına bakmadılar. Bulgar polisi, saatlerce kaçak yolcu taşıyan otobüsün etrafında sohbet ediyor, belki de rüşvet pazarlığı yapıyorlar. Buradan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sesleniyoruz, Bulgaristan kapısındaki ağır aksak süren işlem zulmünün bir önce sona erdirmesi için Bulgar yetkililerle görüşmesini, yıllardır devam eden sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz" diye konuştular. 

Türk vatandaşları, yıllardır Bulgaristan sınır kapısında Bulgar polisinin keyfi uygulamaları ve işlerini geciktirmelerinden yaka silkiyorlar. Vatandaşlar, Bulgar polisini kornaya basarak protesto ediyorlar.

Kapıkule'deki personelin tam kadro görevde olması, Türkiye’den çıkanları memnun ediyor.

Editör: Haber Merkezi