Korona virüs vaka sayılarının artmasının ardından yaklaşık 3 hafta sürecek olan tam kapanmayı Anadolu’ya ve tatil bölgelerine gezi olarak algılayan vatandaşlar, büyükşehirleri adeta boşalttı. 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek kısıtlamanın ardından turizmin önemli merkezlerinden Bodrum, Kuşadası ve Çeşme’nin nüfusu neredeyse 5 kat artı. Bu süreyi evlerinde geçirmek istemeyenler, karavan, yat ve teknelerde doğayla baş başa olmayı tercih etti.

KORONAYI UNUTTULAR

Tatil yörelerinde karavan hizmeti veren turizmciler, yoğun talep karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyerek, müşterilerinin doğa ve deniz ile iç içe olmak için korona kurallarını umursamadıklarını söylediler. Tekne ve yatları tercih edip tatil yapmayı planlayanlar, akaryakıt ile çeşitli gıda maddesi takviyelerini yaparken, marina ve limanlarda demirli olarak geçirecekler ise daha rahat hareket edebilecek. Teknedekiler, marinalardaki marketlerden kısıtlı sürede de olsa alışverişlerini yapabilecek. Büyükşehirleri terk eden tatilciler, 17 gün evde kalmanın güç olacağını, bunun için güney sahillerinde doğa ve mavi sular ile iç içe olmayı tercih ettiklerini ifade ettiler.

 Korona göçünü endişe verici olduğunu aktarak  uzmanlar, tam kapanmayı vatandaşın tatile çevirmesinin pahalıya mal olacağını, Ramazan bayramı sonrası Anadolu’da virüs vakalarında patlama yaşanacağını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi