Akaryakıttaki anormal yükseliş, girdi maliyetlerini tetiklerken, sebze ve meyve fiyatları geçen yıla oranla yüzde 200’e varan artışa sebep oldu. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında kilosu 4 lira olan karpuz, busene 7 TL’den tezgahlarda yerini alsa da, vatandaş bütün karpuz alıp evine götüremiyor.

“RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM”

Yaşanan zam sağanağından dolayı halkın alım gücünün düştüğünü belirten Bursa’nın Osmangazi ilçesinde karpuz satışı yapan İsmail Atas, çeyrek ve yarım karpuz dönemiyle yüzleştiğine dikkat çekerek “Rüyamda görsem inanmazdım, milli piyango bilet satıcıları gibi müşterimiz tezgahın başına geldiğinde, çeyrek, yarım ve tam mı istersiniz diye soruyorum. Ardından fiyatı söylüyorum. Rakamı duyan vatandaş tam karpuz alamıyor, çeyrekle yetiniyor. Birçok kişi de fiyatı duyunca çeyrek bile alamadan tezgahın başından ayrılıyor. Karpuz dilimlerini ambalajlayacağımı aklımın ucundan bile geçirmezdim ama şimdi altın gibi sarıp sarmalıyorum” dedi.

“2021 BİLE MUMLA ARIYORUM”

Geçen yıl Haziran’da arabasının kasasını karpuzla doldurabildiğini anlatan Atas, “2021’i bile mumla arıyorum. Aracımın kasası karpuzdan gözükmüyordu. Karpuzun kilo fiyatı yüksek olduğundan ve satışların yarı yarıya düşmesinden dolayı 40 tane karpuz alıp tezgahımı açabiliyorum. Vaziyet çok kötü, Allah sonumuzu hayretsin. Alım gücü yüzde 70 oranında düştü” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi