Kurban kesemeyen, yakın komşusu, akrabası olmasına rağmen insanları vekaletli kurban kesmeye ve paylaşmaktan uzaklaştıran algı operasyonları, mahalle kültürünü ortadan kaldırıyor, fakirliğin artmasına da neden oluyorlar.

Yurttaşların koşulsuz şekilde kana ihtiyacı olan hastaları düşünerek hareket edip Kızılay’a kanlarını bağışlamasına rağmen, Türkiye’nin en önemli sağlık kuruluşunun son yıllardaki yönetimsel zafiyetleri kafalarda soru işaretleri uyandırıyor. Yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla Kızılay, ‘Kurban vekaletinizi Kızılay’a verin, usulüne uygun olarak kesilen kurbanınız yıl boyu sofralara bereket olsun’ şeklinde sosyal medya hesaplarından sponsorlu kurban bağışı kampanyası başlatmasına vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

DİKKAT ÇEKEN YORUMLAR

Kızılay’ın paylaşımının altına duyarlı insanlar dikkat çeken ifadelere yer verdiler, Ali Cömert, ‘Kızılay’a gram güvenim yok o yardımlar yerine hiçte ulaşmaz’ derken, Fahriye Berk Baskak ise ‘Güvenmediğim kuruma bağış yapmam ihtiyacı olan birine veririm hiç değilse nereye kullanıldığını bilirim’ diyerek kuruma olan güvenini yitirdiğini kaydederken, Mustafa Özgültekin, ‘Kızılay güvenilirliğini çoktan yitirdi. maalesef yardım edemem’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Bu arada, Kızılay Osmangazi Şubesi, Şehreküstü meydanında açtığı statta vatandaşlardan kurban bağışı talebinde bulunuyor.

BURSA KIZILAY’DA KANLAR İHMAL YÜZÜNDEN BOZULMUŞTU

Hatırlanacağı gibi, Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı 2018 denetim raporunda, Aşı Takip Sistemi’ndeki eksik ve hatalara dikkat çekilmiş. 63 bin çocuğa tarihi geçmiş 72 bin doz aşı yapıldığını ortaya çıkmıştı. Yapılan incelemelerde 2018 yılında 808 bin doz PPD, 383 bin doz kızamık, 293 bin doz KKK, 42 bin 682 doz Mevsimsel Grip ve 32 bin 500 doz Hepatit B olmak üzere toplam 113 milyon lira değerinde, 1 milyon 628 bin doz aşı İl Sağlık Müdürlükleri’nin depolarında bekletilirken son kullanma sürelerinin geçtiği belirtilmiş, Bursa Kızılay’da da skandal meydana gelmiş, halkın fedakarlık gösterip verdiği kanlar, eksi kırk derecede dondurulmuş plazmalar bir gecede ihmaller yüzünden erimiş, bozulmuştu. Kurum çalışanları, skandal duyulmasın, kimse öğrenmesin diye hareket ederek, bozulmuş kanları çöpe atmışlardı.

İşte vatandaşların Kızılay’ın sponsorlu paylaşımının altına yaptığı yorumlar:

Editör: Haber Merkezi