İhsan Baksi'nin özel haberi/ Yalova 

Yalova'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede görevlerini sürdüren kadın doktorlar, Anneler Günü'nü evlatlarından ayrı geçirmenin burukluğunu yaşıyor. Virüsü ailelerine bulaştırmamak için sevdiklerinden ayrı kalmayı göze alan sağlık çalışanlarından aynı zamanda anne olanların büyük bölümü Anneler Günü'nü evlatlarından ayrı geçiriyor. Uzman doktor Mine Özgün, Yalova Devlet Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Servisinde Anestezi ve reanimasyon uzman  hekimi olarak görevini sürdürüyor.

‘HASTALARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Mesleğini severek yaptığını belirten bir çocuk annesi doktor Mine Özgün, pandemi sürecinde yaşanan bazı zorluklara rağmen, vatandaşlara en iyi hizmeti vermenin mutluluğunun tarif edilemez olduğunu söylüyor. Sağlık çalışanlarının maruz kaldıkları şiddetle ilgili insanların empati yapması gerektiğini belirten Özgün, “Mesela korona büyük bir olay. Halkın bizimle birlikte hareket etmesi çok daha büyük önem kazanıyor. Kendi başına gelmeyince insanlar olayın rehavetini anlayamayabiliyorlar. Aylardır ailemizle, çocuklarımızla beraber değiliz. Büyük bir riskle karşı karşıyayız ama hastalarımızı sağlığına kavuşturmak için mücadele veriyoruz. Onlar iyileşip, taburcu olduklarında dünyanın en mutlu insanları biz oluyoruz. Dolayısıyla, hasta yakınlarının daha duyarlı olması ve bizlere yardımcı olmaları gerekiyor” dedi.

‘AİLEMİ ÖZLEDİM’

Bayramlar ve özel günleri kutlayamamanın burukluğunu yaşadığını dile getiren doktor Mine Özgün, “Anneler gününde çocuklarıma sarılmayı, onlarla birlikte vakit geçirmeyi her anne gibi bende isterdim ama sağlık çalışanı olmamız ve yaşadığımız zorlu süreçten dolayı bu özlemi gerçekleştiremiyoruz. Her şeye rağmen hayat devam ediyor ve biz hayat kurtarmak için çırpınıyoruz. Bu hastalık çok ciddi ve hassas olmak zorundayız. En kısa sürede virüs belasını başımızdan def edip, ailemle bir arada olmayı, kızıma sarılmayı arzu ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi