Osmangazi İlçesi’nde Türkiye'nin en iyi kaplıca suyu kaynaklarının bulunduğu ‘Sıcaksu Mevkii'nin hemen yanında bulunan Tabakhaneler bölgesindeki kirlilik çevrede yaşayan halkı isyan ettirdi. 20 Yıl önce faaliyet gösteren Tabakhanelerin taşınmasıyla çöküntü bölgesine dönen alan bir türlü ‘Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamına alınamadı. Büyükşehir Belediyesi'nin projeyi uygulayamaması sonucu fiziki dönüşümün yaşanamadığı bölgede, yıkılan fabrika ve patlayan kanalizasyonlarda bulunan fareler, Soğanlı, Alemdar, Sırameşeler, Gazi Akdemir ve Çirişhane Mahallesi'nde oturan yaklaşık 200 bin kişinin sağlığını tehdit ediyor.

MUHTARLAR SONUÇ BEKLİYOR

Bölgede yaşayan kadınlar defalarca durumu AK Parti'li Büyükşehir ve Osmangazi Belediyelerine bildirmelerine rağmen yıllardır çözüm bulunmadığını söylediler. Halkın tepkileri üzerine Alemdar Mahalle Muhtarı Abdullah Akay ve Soğanlı Mahalle Muhtarı Zeynep Yıldırım kendilerinin bu bölgenin dönüşüme sokulması için yetkili mercilere müracaat ettiklerini sonuç beklediklerini söylediler.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ KEDİ TİMİ FİRAR ETMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın en riskli iller arasında açıkladığı şehirler arasında bulunan Bursa'da ‘Korona Virisü’nün gündeme gelmesiyle endişelerinin de arttığını belirten mahalle sakinleri, “Kedi' büyüklüğünde fareler sokak aralarında cirit atıyor. Çocuklarımıza ve bize zarar vermesinden korkuyoruz. 10 yıl önce de burası böyleydi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, fareleri yakalasın diye kedi timi oluşturmuştu, fareler iri olunca, kediler firar etmişti, böyle belediyecilik olmaz olsun, sıkıntılarımıza çözüm getiremediler. Şimdi ise bölge madde bağımlıların mekanı hâline geldi, evimizde rahat oturamıyoruz. Buradaki pislikler koronadan beter” diye tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar'ın Billboard belediyeciliğini bırakıp halkın sesine kulak vermelerini istediler.

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR:

Editör: Haber Merkezi