Bursa’nın farklı bölgeleri kentsel dönüşüm adı altında dikey binalarla adeta nefes alamaz hale getiriliyor. İstanbul Caddesi (Yalova Yolu) üzerindeki Beşyol semtinde inşaatı devam eden yüksek katlı, Yunuseli Havaalanı yakınındaki kentin hava koridorunu bozan ve kaba inşaatları biten sevimsiz beton yapılar, şehrin nasıl talan edildiğini gözler önüne seriyor.

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından Bavul Haber’e konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar, Bursa’da yeni yapı alanlarından önce mevcut yapıların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Muhalefet partilerinin tersine göçle ilgili ciddi çalışmalar yapması gerektiğine dikkat çekti.

“BURSA’DA YETERLİ SES ÇIKMADI”

İMO Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar, şöyle konuştu: “Biz İMO olarak Tabakhaneler Bölgesi’yle ilgili itirazlarımızı Bursa’nın menfaatlerini gözeterek yaptık. Burası çok istisnai bir alan, yeraltı Sıcaksu kaynakları olan özel bir bölge. Buraya TOKİ konutları yapılmasına karşı çıktık. Sağlık turizmi dedik, turizme hizmet etmesi gerektiğini belirttik. Ne yazık ki bölgeyle ilgili Bursa’dan yeterli ses çıkmadı, sözümüzü dinletemedik” dedi.

“TERSİNE GÖÇLE İLGİLİ İRADE ORTAYA KONULMALI”

Bursa’yla ilgili çekincelerinin olduğunu ifade eden Küçükkayalar, sözlerini şöyle sürdürdü, “Yeni yapı alanlarına yönlenmeden önce, mevcut yapıların fotoğrafını çekmeliyiz. Yapı üretimiyle ilgili bilimsel bir adım atmalıyız, ortak akılla hareket etmeliyiz. Hala 23 tane OSB’yle yetinmeyenler var, yeni sanayi alanları açmak derdinde olanlar var. Biz sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin tüm şehirlerinin büyümesinden yanayız. Buradan yola çıkarak Bursa’nın göç alacak yeri kalmadı. Maalesef birileri, göçü teşvik edici politikalar üretiyor. Şehrimizle ilgili, kesinlikle tersine göç konusunda irade ortaya konulmalı. Muhalefet partileri bu anlamda ciddi politikalar üretmeliler. Bursa ülkemiz adına tersine göçü özendiren bir kent olarak parmakla gösterilmeli. Bu anlamda muhalefet yetersiz” diye konuştu.

“KENT DOKUSUNA YAKIŞMADI”

Küçükkayalar ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin gün yüzüne çıkarılacak dediği projede, yıkılan BOYNER binasının yerinde yükselen kaçak pvc girişinin de kent dokusuna yakışmadığını sözlerine ekledi.

AK PARTİESGİN'İN  SESSİZLİĞİ

Hatırlanacağı gibi Tabakhaneler Bölgesi’nin turizm merkezi olması gerektiğini kamuoyunun gündemine taşıyan isim olan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa EsginBüyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bölgeye TOKİ konutları yapılacağını açıklamasının ardından, şehrin en önemli bölgesindeki proje değişikliğine sessiz kalması tepkilere neden olmuştu.  

Editör: Haber Merkezi