Yıllarca Uludağ'ın eteklerinde Türkiye'nin en zeki öğrencilerine ev sahipliği yapan Ahmet Hamdi Gökbayrak (AHG) Fen Lisesi, adeta sahipsiz bırakıldı. LGS puanına göre öğrenci alan AHG, fen lisesi olmasına rağmen aynı binayı Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi ile birlikte paylaşıyor.

‘BÜROKRATLAR NE İŞE YARIYOR’

Okulun modern bir binaya kavuşmasını isteyen veliler yetkililerce yıllardır 'yeni bina bitiyor' diyerek oyaladı. Yeni bina bitince hem öğrenciler hem de veliler büyük şok yaşadı. Fiziksel şartları yeterli olan binaya bir okul daha sığdırıldı. Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi de AHG Fen Lisesi binasında eğitim öğretim veriyor. Her sene LGS puanı daha da düşen AHG için Bursa Valisi Yakup Canbolat'a seslenen veliler, "1990 yılında Uludağ'ın eteklerinde açılan okul yıllarca süren göçebe hayatından sonra binaya kavuştu. Ancak derslik yetersizliği had safhada olduğu için binayı başka bir liseyle daha paylaşmak zorunda kaldı. Tek binada iki lise olunca adeta tam curcuna yaşanıyor. Aynı binada iki lisenin birçok dezavantajı bulunuyor. Gelen misafirler bile hangi okula geldiğini karıştırıyor. Öğrenciler bile zaman zaman derslikleri karıştırıp farklı sınıflara girebiliyor. LGS'den en yüksek puanı alanların tercih edebildiği bir fen lisesine mevcut durum hiç yakışmıyor. Önümüzde LGS sınavı var, veliler okulu araştırmak için okulun resmi internet sitesine bile ulaşılamıyor. Bu kentin milli eğitim bürokratları ne iş yapar bilinmiyor. Çocuklarımızı kaydettirdiğimize pişman ediyorlar. Kentin çalışkan Valisi Yakup Canbolat'ın bu keşmekeşliğe son vermesini bekliyoruz" diye tepkilerini dile getirdiler.

TEK BİNADA İKİ LİSE

Okulun mezunları da yaşanılanlara tepki gösterdiler. Yıllarca Uludağ eteklerinde kış aylarında şehirle irtibatın kesildiği bir binada eğitim gördüklerini belirten mezunlar, "Biz göremedik ama küçük kardeşlerimiz okulun merkeze taşındığını gördü. Ancak fen lisesine müstakil bir binayı çok gördüler. Tek binada iki ayrı lise" diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi