Sadece erzak yardımı yaparak mazlumların feryadını dindiremezsiniz mottosuyla hareket ederek, bazı yardım kuruluşlarını kıskandıran adımlar atan bir avuç gönüllü ve fedakâr gençlerle Bursa’da kalpleri kuşatan Osman İpekçioğulları, virüs günlerinde, görünmeyen yardım severlerin sponsorluğunda zor durumda olanların kalplerini de ceplerini de kuşattılar. Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin son 35 günde bin 500 ailenin sadece erzakla değil, birçok esnafın dükkân, işten çıkarılmış işçilerin ev kiralarını ödediklerini söyleyen İpekçioğulları, Hasene Derneği ile koordineli çalışarak, asil vefa adımları attıklarını belirtti.

Osman İpekçioğulları

ELEKTRİK, DOĞALGAZ VE SU FATURALARI ÖDENİYOR

Her biri gönüllülerden oluşan 7 ila 10 kişiden oluşan ekiple Bursa’da zor durumda olanlara ulaştıklarını anlatan Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Osman İpekçioğulları, “Coronavirüs ülkemizde görüldüğü günden bu yana hummalı bir çalışma içindeyiz. Görünmeyen kahramanların verdiği nakit ve erzak yardımlarıyla, kimsenin siyasi görüşüne, dinine, meşrebine, milliyetine bakmaksızın el uzatıyoruz. Şu ana kadar bin 500 aileye kadar erzak ulaştırırken, bu insanların eğer varsa elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödedik. Bu süreçte, işyerini kapatmak zorunda kalınca çok büyük sıkıntı içine düşen esnaf abilerimizin de elektrik, su faturalarına yardımcı olduk, dükkan kiralarını ödedik. Biz yardım yapmak için yardım yapmıyoruz, sadece makarna, bulgur vererek mazluma yardımcı olunmayacağının şuuru içinde hareket ediyoruz. Yardım paketlerinin içinde etten, peynire, sucuktan, zeytine kadar her şey var. Kibir ve böbürlenme içinde olmadan, bir avuç gençle hakikaten kalpları kuşatıyoruz” dedi.

FEDAKARLIK KURU ERZAKLA OLMAZ

Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin coronavirüs karantinası kapsamında oluşturulan vefa gurubunda yer aldığını kaydeden Osman İpekçioğulları, Valilik organizasyonu, Yıldırım ve Osmangazi Kaymakamlıklarının vefa grubunda her gün yüzlerce aileye ulaşıyor, dertlerine derman oluyoruz. Bu kapsamda Hasene Yardımlaşma Derneği ile omuz omuza sahadayız. Sahur ve iftar öncesi yetimlerin yüzünü güldürmek, onların dertlerini ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Asil ve asıl işin fakirliği ortadan kaldırmak olduğunun bilincindeyiz. Ramazan münasebetiyle görünmeyen yardım severlerin verdiği zekâtları sahiplerine ulaştırıyoruz. Bir kere daha altını çiziyorum, bir mahallede, sokakta, semtteki fakire herkes erzak getirirse o insanlar diğer giderlerini nasıl karşılayacak? Buradan yola çıkarak zor durumda olan insanların elektrik, doğalgaz, su ve diğer giderlerinin de karşılanması gerekiyor. Fakire yardım yaptığını ilan edenlerin bu şekilde adım atmaları gerekiyor. Fedakârlık ancak bu şekilde olur düşüncesindeyiz ve biz bu şuurla hareket ediyoruz. Makarna ve bulgurlar garipleri sevindireceğini düşünenler büyük bir yanılgı içindeler’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi