Türkiye’nin birçok kentinde soğuk hava ve kar yağışı etkili olurken, Bursa’da da kar yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen vefat edenlerin bir an önce toprağa verilebilmesi için şehrin farklı semtlerinde, mahallelerindeki kabristanlarda mezar kazmayı sürdürüyorlar. Aynı zamanda ekipler, mezarları kepçeler yardımıyla açıyor ancak, kepçenin giremediği alanları kazma kürekle kazarak kabiryeri hazırlıyorlar.

MEZAR BAŞINDA ÖZ ÇEKİM

Mezarlıklar Şube Müdürü Şefik Sular, sosyal medya hesabından, arkadaşlarıyla birlikte kazdıkları kabirlerin fotoğraflarını paylaştı. Öz çekim yapan ekiple ilgili Sular, “Bu soğuk ve karlı günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekiplerimiz Canla Başla Çalışıyor” notunu yazdı.

Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Sağlık İşleri Daire Başkanı Mehemt Fidan, hizmetli olduğu hastanede fotoğraf çekmekle görevlendirilen personel olarak çalışmıştı..

HAMİTLER DOLDU

Bilindiği gibi Hamitler Kent Mezarlığı dolduğu için hayatını kaybedenler, yeni hizmete giren Hasköy mezarlığına ve 2013 yılında açılan Erdoğanköy kabristanlığına defnediliyorlar.

Editör: Haber Merkezi