Bursa'nın doğusunda, Yenişehir yolu üzerinde bulunan ve 2013 yılında açılan Erdoğanköy Kent Mezarlığı’na cenazelerini getirenler, balçık çamurla mücadele etmek zorunda kalıyor. Mezarlık içindeki yolların asfaltlanmaması, kış aylarında yağan yağmurla yumuşayan toprak, yakınlarını defnetmek için son görevini yerine getirmek isteyenlere zor anlar yaşatıyor. Bursa’nın farklı ilçelerinden gelen vatandaşlar, kabristanlık içinde çevre düzenlemesi ve temizliğinin olmamasından yakınırken Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne tepkili.

“ VATANDAŞA ÇİLE ÇEKTİRİYORLAR”

Yaşamını yitiren yakın arkadaşının cenazesini mezarlığa getirdiklerinde şok yaşadığını söyleyen Şaban Dönmez, “Bursa merkezde mezarlık olmadığı, Hamitler’e de defin yapılmadığı için Erdoğanköy’e geldik. Mezarlık yolları ve mezar aralarına girmek çok zor. Ayakkabılarımıza yapışan çamur sakız gibi. Berbat bir durum. Yollara bırakın asfaltı, mıcır atmak çok mu zor. Böyle yerlerin yazını, kışını düşünmeleri, planlamalarını ona göre yapmaları gerekmez miydi? Böyle hizmet olur mu? Vatandaşa mezarlıkta çile çektiriyorlar. Çöp konteyneri olmaması ise başlı başına bir ayıp. Definden sonra yapılan saçma sapan cantık, ayran adetleri ile her taraf çöplüğe dönmüş. Cenaze namazlarına katılmayı akıl eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, mezarlıkların perişan halini görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

“HER TARAF ÇAMUR”

Komşusu vefat eden bir başka vatandaş ise, “Böyle hizmet olmaz olsun. Vatandaşa çamur zulmü yaşatıyorlar. Buraya her gün, öğlen ve ikindi vakti onlarca cenaze getiriliyor, binlerce insan geliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mezarlıklar Şube Müdürlüğü yetkilileri ne iş yapar. Liyakatsizlik zirve yapmış. Sağlık İşleri Daire Başkanı Mehmet Fidan koltuğundan kalkıp buradaki kepazeliği gelip görsün. Her taraf sarı renkte bubi tuzaklı çamurla kaplı. Mezar aralarına girmek mümkün değil. Cenaze merasiminin ardından dakikalarca ayakkabılarımıza yapışan çamuru temizlemekle meşgul olduk” dedi.

Editör: Haber Merkezi