Korona virüs nedeniyle yüzlerce duyarlı görünmez kahraman, zor durumda olan, işten çıkarılmış işçinin, biriken borçlarından dolayı ne yapacağını şaşıran esnafın elektrik, doğalgaz, su ve kira borçlarını ödemek için seferber oldu. Bu çok önemli duyarlı adımlara karşılık, 657 binin üzerinde nüfusa sahip Yıldırım’a hizmet getirmek zorunda olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın 7 günde bin 954 ekmek dağıttık şeklindeki paylaşımı, dar gelirlilerin onurunu zedeledi.

GARİPLERİN ONURU KIRILDI

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın bu şekilde paylaşım yapmasını güç zehirlenmesinden kaynaklandığını ifade eden vatandaşlar, Yılmaz’ın etrafındaki ekibin yapılan yanlışa, ‘bir elin verdiğini diğer el görmeyecek, diyerek evrensel bir çağrı yapan Hz Peygamberin uyarısını bile hatırlatmayı akıl edemediklerini söylediler. Yıldırım’daki STK’ların yaşan utanca karşı sessiz kalmasını da eleştiren yurttaşlar, ‘Günde 420 lira ederi olan, tanesi 1,50 TL’den satılan 280 adet ekmek yardımını fakir gurebanın adeta gözüne sokarcasına reklamını yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, rahmet ayı Ramazan’da gariplere ayıp etti. Onur kırıcı harekete ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının sessiz kalmaları ise başka bir facia’ diye tepki gösterdiler. Yapılan paylaşımda bin 324 kişiye erzak, 8 bin 875 kişiye de sıcak yemek dağıtıldığına dikkat çekilmiş.

Bu arada, Yılmaz'ın Twitter hesabından Yıldırım'da hava sıcaklığıyla ilgili paylaşımda yapması da alay sosyal medyada alay konusu oldu.

Oktay Yılmaz, bir diğer paylaşımında  garibanalara  iftar yemeği getirren ve bir arabanın arkasında fotoğraf çektiren 5 kişi görülüyor. Yılmaz, yemek dağıtan ekibin karelerin altına ise  şu notu yazmış: 'Ramazan ayı berekettir, iftar ise paylaşmaktır.. İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimize destek olmaya devam ediyor, sofralarına sıcak yemek ulaştırıyoruz. Hayırlı iftarlar Yıldırım.'..

Editör: Haber Merkezi