Yıldırım külliyesinin hemen altında bulunan Molla Yegan Medresesi, ilgisizlikten çürüyor. Yıldırım Beyazıt dönemi beylerinden Kara Eyne Bey tarafından 14. yüzyılda yaptırılan ve önceki dönemin Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından tarihi kimliğinden uzaklaştırılıp kebapçılara kiraya verilen Molla Yegan Medresesi, fuhuş ve uyuşturucu merkezi haline geldi.

AK Parti Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın vatandaşa söz verdiği halde, restorasyonuyla ilgili tek bir adımın atılmadığı Molla Yegan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın örnek aldığı Fatih Sultan Mehmet'in eğitim gördüğü merkez olarak biliniyor, Medresenin hali görenlerin tepkisini çekiyor.

DEMİRBAŞLARI ÇALINDI

Geçtiğimiz yıl çatısı yıkıldıktan sonra demirbaşları hırsızlar tarafından çalınan, belediyenin etrafına tel örgü çekerek kaderine terk ettiği Molla Yegan Medresesi’nin içler acısı hali mahalle sakinleri başta olmak üzere, tarihi ve turizm kenti Bursa’ya vizyon kaybettiriyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ilçenin farklı noktalarına astırdığı billboardlarla kendi reklamını yaptığını dile getiren Yıldırım mahalle sakinleri, “İlçemiz hızla vizyon kaybediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayranı olduğu Fatih Sultan Mehmet’in eğitim gördüğü Molla Yegan, Oktay Yılmaz ve belediyecilikten anlamayan ekibi tarafından çürümeye terk edildi. 1 sene önce Yılmaz buraya gelip inceleme yaptı, kısa süre içinde medrese ayağa kaldırılacağını söylese de tek bir adım atılmadı. 4 ay önce de kendi fotoğrafının yer aldığı pankart astırdı. Yine bir girişimde bulunulmadı. Bursa’nın turizm kenti olduğunu iddia edenler, buradaki rezilliği görmemeleri üzüntü verici. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Yıldırım Kaymakamı Yıldırım mahallesinde yaşananları takip etmek zorunda. Burası uyuşturucu merkezi haline geldi. Medrese bir an önce restore edilerek asli kimliğine kavuşturulmalı” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi