15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve kısa süre önce yıkılan eski müftülük binasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin il müftülüğüne Yalova Yolu üzerinde, şuan hizmette olan müftülük binasına karşılık, Şehreküstü’ndeki binasının meydana dahil edilmesi karşılığı, dönemin il müftüsünden söz almasına rağmen, diyanet yetkililerinin verdikleri sözden caymaları tepkilere neden oluyor. Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Hanlar Bölgesi’nin etrafını açarak tarihi aksın ortaya çıkması için proje bazında çalışma başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaşananlara sessiz kalmasına anlam veremediğini söyledi. Gemlik’te tarihçi kimliği ile de tanınan Ahmet Vakkas Yıldız, yıkılan müftülük binası Ulu Cami’nin siluetinin ortaya çıkmasına neden olduğunu, ancak kentin en merkezi yerine müftülüğün yapmak istediği lojman ve gençlik merkeziyle tarihin sırtına hançer saplanacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millet bahçeleri çıkışıyla 15 Temmuz Meydanı’na yapılmak istenen ucubenin Erdoğan’a da hakaret olduğunu belirten Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bursa’daki bu utancı görmesi gerektiğini ifade etti.

‘BURAYA UCUBE KONDURMAK HANGİ AKLIN ÜRÜNÜ?’

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a seslendiği açıklamasında şunları söyledi: ‘Şimdi sormak istiyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha çok yeşil alan ve millet bahçeleri için talimatlar yağdırırken, Bursa’nın en eski semtlerinden birisi olan Şehreküstü meydanı diğer adıyla 15 Temmuz Meydanı’na komşu, eski müftülük binasının yerine tekrar bir ucube ve beton inşa etmek hangi aklın ürünüdür. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, müftülüğe Yalova yolunda yer tahsis edip, eski binanın meydana dahil edilmesiyle ilgili din adamlarından söz almış, anlaşma yapılmıştı. Gelinen noktada Bursa Müftülüğü, tarih ve kültür şehrine adeta ihanet ederek, Ulu Cami ve Hanlar Bölgesi’nin siluetine hançer saplama peşinde. Şehreküstü’ne müftülüğün yapmak istediği binaya asla izin verilmemeli ve hatadan dönülmelidir’ diye konuştu.

‘ULU CAMİ’YE GÖZYAŞI DÖKTÜRMEYİN’

Yıldız sözlerine şöyle devam etti: ‘Herkes hatırlayacaktır, geçtiğimiz aylarda Bursa’mıza gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hanlar Bölgesi’ni gezdirmiş ve tarihi aksın etrafının açılmasıyla ilgili hemşerilerimize müjde vermişti. Hatta buradaki çalışmaların 150 milyona mal olacağını belirtmişti. Şimdi sormak istiyoruz, tarihe nefes aldırmak isterken, Ulu Cami’ye gözyaşı döktürmek de neyin nesi?’ diye sordu.

‘MÜFTÜLÜĞÜN VERDİĞİ SÖZDEN CAYMASI BÜYÜK BİR AYIPTIR’

Yıldız ayrıca, ‘Müftülük ucubesi inadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millet bahçeleri ve daha çok yeşil alan projelerine ihanet değil midir? Diğer yanda İl Müftülüğü’nün tarihe hiç mi saygısı yok? Müslüman halkımızın hak, hukuk, adalet ve verilen sözlerle ilgili fetva almak için müftülüklere müracaat edip tatminkar bilgiler verilirken, Bursa Müftülüğü kendi verdiği sözden cayması ne anlama gelmektedir? Yapılan büyük bir ayıptır, çünkü söz verenler din adamlarıdır.’

‘BURSA’NIN TARİHİNE SAYGI DUYSUNLAR’

SP Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, son olarak şunları kaydetti: ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sesleniyorum, Bursa’da garibanların kaçak binalarını yıkmakla övünürken, şehrin en merkezi noktasına İl Müftülüğü’nün yapmak istediği ucubeye karşı çıkmak zorundalar. Böyle bir adımı Bursa’nın tarihine saygı duymak adına yapmalılar.’

Editör: Haber Merkezi