Gazeteci Murat Ağırel’in ortaya çıkardığı olayda, Bursalıların hizmeti için harcanması gereken 427 bin TL’nin Rize Belediyesi’ndeki meydan düzenlemesine aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı muhalefet partileri savurganlıkla suçladı. Bavul Haber’e açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca ve Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Aktaş’ı ortak bir dille eleştirdiler, Bursa’nın iyi yönetilmediğini, seçmenin görüşünün yok sayıldığına dikkat çektiler.

‘AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ VAR’

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘ahbap çavuş’ ilişkisiyle yönetildiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu: “Yerel ve genel iktidarın yönetim tarzı devletin genel teamülleri ve kuralları değil, onun yerini parti devleti ve ‘Ahbap Çavuş’ ilişkileri almış. Kamu kaynakları tamamen keyfi bir partizanlık anlayışıyla kullanılmış. Bursalılara karşı herhangi bir sorumluluk hissedilmediği ortada. Oysaki yerel yönetimlerin en çok başvurması gereken yer, ortak akıl. Rize’ye gönderilen Bursa’nın parasıdır, maalesef Bursalı seçmenlerin görüşlerinin yok sayıldığı bir anlayışla karşı karşıyayız” şeklinde ifadeler kullandı.

‘PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEYEMEYECEK’

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Büyükşehir Belediyesi’nde israfın kol gezdiğini, yakın zamanda personel maaşlarını ödeyemeyecek duruma geleceğini kaydederek, “Saadet Partisi İl teşkilatı olarak yerel yönetimlerin çalışmalarını yakından takip ettiğimizi, zaman zaman belediyelerimizin doğru yaptıklarını takdir ederek, yanlışlıklarını ise halkımıza duyurmaya çalışıyoruz. Vatandaşımız ciddi ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadelesini sürdürdüğü bu günlerde, yerel yönetimlerin başında bulunanların sorumsuzca davranışları bu açıklamaları yapmamızı gerekli kılmıştır. Buradan yola çıkarak, Bursa’mız doğru yönetilmiyor. Ülkemizin en büyük sanayi, tarım ve hayvancılık kenti olması hasebiyle, en fazla gelire sahip ili olmasına rağmen, maalesef ülkemizin en borçlu illerinden birisi olmayı başarması, aynı zamanda yerel hizmetlerin de en pahalı olduğu illerin içinde olması çok üzücü. Bütün bu olumsuzluklar ve maddi sıkıntılar yaşanırken, Bursa Büyükşehir Belediyemizin Rize 15 Temmuz Meydanı ikmal inşaatı için 427 bin TL ödeme yapmış olması izahı mümkün değildir. Bu gidişle, yakın zamanda personel maaşlarını da ödeyemeyecek duruma gelecekleri açıktır. Milli Görüş geleneğinden geldiklerini iddia eden bu yöneticilerin derhal Milli Görüş prensiplerine geri dönmeleri gerekmektedir. İsrafın derhal önlenmesi şart. Liyakate, istişareye, şeffaflığa gereken önemi vermedikçe, yani Milli Görüşe dönmedikçe bu sorunların çözülmesi mümkün değildir” dedi.

‘AMACI DIŞINDAN NEDEN KULLANILIYOR?’

Bursa’nın bütçesinin başka bir şehre aktarılmasına anlam veremediğini ifade eden Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Alinur Aktaş’ın 427 bin liranın hesabını vermesi gerektiğini hatırlatarak, “Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesine meydan inşaatı için 'temsil ağırlama' hesabından 427 bin TL ödeme yapıldığı kamuoyuna yansımıştır. Halkın vergileri ile toplanan 427 bin TL’nin Bursa da ihtiyaç duyulan hizmetlere aktarılması yerine neden amacının dışında kullanıldığını merak ediyoruz. Bursa’nın çözülmesi gereken birçok sorunu varken, Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçesi neden başka bir belediye için harcanır? Bu sorunun cevabını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dan bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi