Osmangazi ilçesi Kırcaali Mahallesi’ndeki Hacısalih Cami’nin bahçesinin çatısıyla ilgili olarak ‘Bursa Müftülüğü bu rezilliği görmüyor’ başlıklı haberimizin ardından Osmangazi Belediyesi harekete geçmiş, tehlike saçan delik çatıyı onarmak için belediyenin ekipleri camide inceleme başlatmıştı. Cemaate ve mahalle sakinlerine bir hafta içinde çalışma başlatılacağı sözü verilmesine rağmen, aradan geçen 28 günde, Osmangazi Belediyesi’nin görevlileri sözlerinde durmayarak mahalleliyi hayal kırıklığına uğrattı.

‘MEYDAN İNŞAATINA MİLYONLAR HARCANIYOR’

Osmangazi Belediyesi’nden ekiplerin camiye gelip inceleme yaptıklarını, birkaç gün içinde caminin bahçesindeki çatıyı yeniden inşa edeceklerini söyleyenlere bir daha ulaşamadıklarını belirten mahalle sakini Fehim Aldanmaz, “Koskoca Osmangazi Belediyesi, 30 metre kare çatıyı yapmaktan aciz. Belediyeden yetkililer 25 gün önce geldiler. Çatıyı gördüklerinde burasının çok tehlikeli olduğunu, hemen çalışma başlatıp, çatıyı onaracaklarını söylediler. Ancak, geliş o geliş. Bir daha bu arkadaşları göremedik. Birkaç kez aradık, yetkili kişinin hasta olduğunu söylediler. Buradan Mustafa Dündar’a sesleniyorum. Belediyenin karşısına trilyonluk AVM ve meydan inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor ama bizim camimizin bahçesindeki çatının görüntüleri Hindistan’daki metruk evleri andırıyor, maalesef verilen söz tutulmadı, hayal kırıklığına uğradık” diyerek tepki gösterdi.

‘BU SORUNU ÇÖZÜN’

Bir başka mahalle sakini ve caminin cemaati Feridun Türük de yaşananlar karşısında şaşkınlık geçirdiğini belirterek, şunları söyledi, “Açıkça söyleyeyim, Şehreküstü’ndeki müftülük binasına milyonlar harcayan Diyanet Vakfı’ndan ve Bursa Müftülüğünden ümidimiz yoktu. Yapılan haberin ardından Osmangazi Belediyesi’nden gelen ekipler bizleri mutlu etmişti, çatıya baktıklarında gördükleri manzara kendilerini bile şaşırtmıştı. Hemen çalışma başlatacaklarını söylediler ama bir daha bu kişilere ulaşamadık. Buradan Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sesleniyorum, kendisini camimizde namaz kılmaya, buradaki rezilliği görmeye davet ediyorum. Emrinde çalışanların sözünde durmaması demek Dündar’ı bağlar. Maalesef belediyenin görevlilerinde liyakat yok, burada görev yapanları kim denetliyor, bu kişiler buraya geldikten sonra işin takibi neden yapılmıyor? Hele ki kışa girdiğimiz bu günlerde, yağmurların yağmasıyla caminin bahçesinden cemaate eziyet verirken, ibadethanenin sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi. Mahalle sakinleri, belediye görevlilerinin verdikleri sözde durmamaları Mustafa Dündar'a itibar kaybettirdiğini sözlerine eklediler.

Editör: Haber Merkezi