Bilal KAYAALTI'NIN HABERİ

Gıda ürünleri başta olmak üzere, elektrik, su ve doğalgaz faturalarının yüzde 30 zamlanmasının ardından zor günler geçiren veliler, haftanın 2 günü uygulanan yüz yüze eğitimde tam ücrete isyan ediyor, koronavirüs salgınını fırsata dönüşmesine tepki gösterirlerken, servis esnafı da ücretlerin giderlerini karşılamaya yetmediğini belirtiyor. Aileleri ve servisçinin karşı karşıya getirilmesi sürecin yönetilemediğini de ortaya koyuyor. Şikayetlerini, isyanlarını kimsenin duymadığını aktaran dar gelirli veliler, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı göreve davet ederlerken, iktidar partisinin Bursa’daki vekillerinin yaşanan ekonomik mağduriyeti ortadan kaldıracak çözüm üretmelerini istiyorlar. Tabelasında eğitim yazan bazı sendikaların yaşanan drama sessiz kalmalarına anlam veremiyorlar. Bursa’daki muhalefet partilerinin de yaşadıkları sıkıntıyı gündeme getirmeleri gerektiğini ifade ediyorlar.

‘MUHATAP BULAMIYORUZ’

İsmini vermek istemeyen bir veli, “Aldığım maaş belli, Ayın sonunu getiremiyorum, her şeye zam geldi. Birde buna servis ücretleri eklendi. Çocuğumu 2 gün okula gönderiyorum benden 5 gün parası alıyor servis. Bu uygulama haksızlıktır. Hak gaspıdır. Kime gidelim, sorunumuzu kime anlatalım? Muhatap bulamıyoruz. Servis esnafı masraflarını bizim üzerimize yüklemiş durumda. Bursa’da, tabelasında eğitim yazan bazı sendikaların yaşanan mağduriyeti gündeme getirmemesi ise tek kelimeyle utanç vericidir. Diğer yandan bizlerin yaşadığı mağduriyeti Bursa’daki muhalefet gündeme getirmek zorunda ’ dedi.

‘NASIL GEÇİNİYORSUNUZ DİYEN YOK’

Eğitim sistemindeki çarpıklığı her alanda hissettiklerini ifade eden 40 aşındaki Şerif B, “Kimse kusura bakmasın her geçen gün geçim zorluğu içine giren, aldığı maaş ay ortasında biten aileler perişan olmuş durumda. Korona salgınında serviler fırsata dönüştürmüş durumda. Ben 2 bin 700 lira maaş alıyorum ve çocuğum iki gün okula gidiyor, servise 5 gün üzerinden ücret ödüyoruz. Örnek vermek gerekirse ben 290 lira ödüyorum. Bize siz nasıl geçiniyorsunuz, ayın sonunu nasıl getiriyorsunuz diyen yok. Çaresiziz, feryadımızı bu zor günlerde Bursa Valisi, AK Parti’nin vekilleri duyması gerekiyor” şeklinde ifadeler kullandı.

‘ASGARİ ÜCRETLE SERVİS PARSINI VEREMEYİZ’

Asgari ücretle aldığını, babasının evinde oturduğuna dikkat çeken Ahmet H, Mahallemizde okul yok. Mecburen başka bir semtte olan okula çocuğumuzu gönderiyoruz. Asgari ücret alan bir babayım, Allah’tan babamın evinde oturuyorum, kira vermiyorum. Buna rağmen zor geçiniyoruz. Bu zorluklar yetmezmiş gibi, servise haftada 2 gün biniliyor ama 5 gün parası ödüyorum. Sizce bu haksızlık değil mi? Bizim ekonomik anlamda canımız yanıyor ama kimse bu sıkıntıyı görmüyor, duymuyor. Bu yüzden tam ücret alınması saçma. Tam gün olmuş olsa yine verelim ama haftanın 2 günü okula gidiyor çocuklar. Yazıktır günahtır bu kadar para verilmez. Ben sizin aracılığınızla Bursa’daki muhalefeti göreve davet ediyorum. Yaşadıklarımızı gündeme getirmek zorundalar” diyerek tepki gösterdi.

MESAFEYE GÖRE SERVİS ÜCRETLERİ

Servis ücretlerinin yeni fiyat tarifesi 0-3 kilometre 220 lira, 3-5 kilometre 245 lira, 5-7 kilometre 270 lira, 7-9 kilometre 290 lira, 9-11 kilometre 315 lira, 11-13 kilometre 330 lira, 13-15 kilometre 345 lira, 15-17 kilometre 360 lira, 17-19 kilometre 370 lira, 19-21 kilometre 380 lira olarak belirlendi. Rehber öğretmen bulundurulması zorunlu olan servislerde fiyatlara öğrenci başına 85 lira ilave edilecek.

Editör: Haber Merkezi